Beijing 2018 – Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Vision-Mercedes-Maybach-Ultimate-Luxury-Auto-China-2018 (14)

O mașină ca nicio alta. Așa au descris cei de la Mercedes conceptul pe care aveau să-l prezinte la Beijing. Acum, imaginile și informațiile confirmă spusele oficialilor de la Stuttgart. Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este un crossover aflat la granița care desparte limuzinele ultra elegante de SUV-urile cu gardă mare la sol, luând de la ambele tot ce au mai bun.

Siluetă atletică, o poziție înaltă la rulare și lux inegalabil. Așa poate fi descris pe scurt conceptul prezentat de Mercedes la Salonul Auto de la Beijing. Este un vehicul electric cu tracțiune integrală variabilă, care integrează limbajul de design tipic brand-ului exclusivist Mercedes-Maybach, reflectând valorile acestuia și urmând principiul exclusivității.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury măsoară 5.260 mm în lunime, 2.110 mm în lățime și 1.764 mm în înălțime, dimensiuni care îi conferă o imagine impozantă, cu linii extravagante și maiestuoase. Partea frontală este individualizată de o grilă a radiatorului cromată, cu lamele verticale, care și-a făcut debutul odată cu prezentarea conceptului Vision Mercedes-Maybach 6. Grila este flancată de faruri alungite cu trei unități luminoase și de prize de aer de mari dimensiuni.

Vision-Mercedes-Maybach-Ultimate-Luxury-Auto-China-2018 (15)

O limuzină neconvențională cu gardă mare la sol, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury oferă poziția înaltă la rulare tipică SUV-urilor. Mașina aleargă pe jante mari cu design similar unei turbine, de 24 de inci.

Partea posterioară primește stopuri cu design asemănător cu cel al farurilor și o lunetă din două bucăți, iar scutul prezintă un look de difuzor, continuând astfel conceptul din partea frontală.

Vision-Mercedes-Maybach-Ultimate-Luxury-Auto-China-2018 (13)

Prototipul prezentat la Salonul Auto de la Beijing preia influențe din Occident, dar și din Estul Îndepărtat, pentru un mix cultural. Spațios și confortabil, plin de materiale prețioase, conceptul oferă un spațiu interior tipic unui lounge de lux. Rose gold, alb cristal și gri perlat sunt nuanțele luminoase care creează linii fluide la interiorul mașinii realizate pentru a fi conduse de un șofer și pentru a-i răsfăța pe cei care iau loc în spate.

Șoferul beneficiază astfel de prezența unui bord cu design minimalist, cu prize de aer care reflectă imaginea grilei frontale, și ecran dublu cu două display-uri de 12.3 inci.

Vision-Mercedes-Maybach-Ultimate-Luxury-Auto-China-2018 (9)

Scaunele îmbrăcate în piele albă nappa, subliniază atmosfera calmă cu al lor cadru rose gold. Tetiera poate fi reglată individual de șezut. Scaunele se pot înclina și oferă suport lateral, dar și reglaje individuale pentru lungime și înclinare.

Consola centrală se extinde către spate și integrează un suport din abanos pentru un ceainic și cesti. Serviciul de ceai se retrage în consola centrală, sub un capac glisant, prin apăsarea unui buton.

Vision-Mercedes-Maybach-Ultimate-Luxury-Auto-China-2018 (11)

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este pus în mișcare de un sistem electric care dezvoltă 750 de cai putere, cu tracțiune integrală variabilăă. Bateria amplasată sub podea are o capacitate 80 kW și asigură o autonomie de peste 500 de kilometri. Conceptul atinge o viteză maximă de 250 km/h. grație funcției de încărcare rapidă, mașina are nevoie de numai 5 minute pentru a asigura o autonomie de aproximativ 100 de kilometri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top