Premieră: Tracțiunea integrală va fi standard pentru Tesla Model S și X

Tesla a anunțat că toate versiunile best-seller-elor Model S și Model X vor beneficia, în premieră, standard de tracțiune integrală.

În urmă cu trei ani, Tesla a dezvăluit pentru prima dată configurația cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare axă) și, implicit, tracțiune 4×4. De atunci, un număr tot mai mare de variante Tesla Model S și Model X au primit tracțiune integrală.

Tracțiunea 4×4 a permis, de asemenea, celor două vehicule să redefinească limitele accelerației. Prin urmare, este puțin surprinzător faptul că, în buletinul său de informare din decembrie, Tesla a decis să anunțe că va renunța la variantele cu tracțiune spate.

În buletinul informativ, constructorul auto evidențiază avantajele utilizării tracțiunii pe toate roțile, deși suntem siguri că și performanța adăugată oferită de configurația duală cu două motoare electrice a fost un motiv suficient de important în luarea deciziei.

De asemenea, lipsa unei versiuni cu tracțiune pe roțile din spate nu înseamnă că toate versiunile Model S și Model X pun acum mai mult accentul pe accelerație decât pe autonomie. Pentru cei care doresc să călătorească pe distanțe lungi, variantele Model S și Model X 100D rămân în ofertă, cu 539 km (335 mile) autonomie pentru Model S și 474 km (295 mile) pentru Model X 100D.

Decizia Tesla transformă noul Model 3 în singurul model al casei americane oferit cu tracțiune spate. În viitorul nu prea îndepărtat, acesta va fi disponibil și cu o configurație 4×4 cu două motoare electrice.

Adaugati comentariu