Premiile AUTOBEST 2018: Lista modelelor finaliste

Șase mașini, jumătate dintre acestea SUV-uri, au intrat în finala competiției AUTOBEST 2018. Titlul Best Buy Car va fi decernat pe 15 decembrie.

Cele șase modele finaliste sunt noua Honda Civic, Citroen C3 Aircross, noul Ford Fiesta, noul Seat Ibiza, Opel Grandland X și VW T-Roc. Pe 29 și 30 noiembrie, juriul AUTOBEST 2018 va testa mașinile intrate în finală pe circuitul de la Vairano, Italia. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 decembrie, iar ceremonia de premiere va avea loc în februarie 2018, la Salzburg, Austria.

Deși cele două competiții vizează modele dedicate unor clienți cu putere de cumpărare diferită, respectiv piețele emergente versus piețele tradiționale din vestul Europei, trei dintre modelele intrate în cursa pentru titlul AUTOBEST 2018 au fost nominalizate și pentru trofeul CotY – Car of the Year 2018, Mașina Anului în Europa. Este vorba despre crossoverul de segment B Citroen C3 Aircross și despre citadina de clasă mică Seat Ibiza.

CotY: VEZI lista completă a finaliștilor Mașina Anului 2018 în Europa

Decizia juriului Autobest are la bază 13 criterii, fiecare cu un numar specific de puncte alocate. Spre exemplu, pretul – cu o valoare de 60 puncte din totalul de 240, reprezinta cel mai important aspect considerat in evaluare. Alte criterii semnificative pentru regiunea Autobest sunt: reteaua de distributie si service, disponibilitatea pieselor de schimb, consumul de combustibil si capacitatea de incarcare. Designul, evaluat la maxim 30 de puncte, devine un criteriu tot mai important pentru publicul tarilor emergente.

Din juriu fac parte 31 de jurnaliști auto cu experienţă, reprezentând publicaţii de profil din întreaga Europă. Organizatia Autobest reprezinta singurul juriu international independent ce premiaza raportul calitate/pret in piata auto din perspectiva publicului larg. Fondată în 2001, organizatia Autobest reprezinta singurul juriu international independent ce premiaza raportul calitate/pret in piata auto din perspectiva publicului larg.

Ca în fiecare an, în afara trofeului suprem AUTOBEST 2018, va acorda și premii adiacente, împărțite în opt categorii ce recompensează meritele constructorilor auto și a liderilor din industrie în domenii precum tehnologia, ecologia sau designul. Acestea sunt MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST și SPORTBEST.

Patru dintre categorii au deja un câștigător: Ecobest 2017 se acordă grupului francez PSA (pentru testele de consum real în trafic), Designbest pentru șeful de design Aston Martin Marek Reichman, Smartbest pentru Seat și prima cooperare din industrie cu Alexa și Amazon, respectiv Safetybest, cucerit de Toyota și familia de sisteme de siguranță activă Safety Sense. Restul premiilor vor fi acordate pe 15 decembrie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top