Presa franceză: Dacia va comercializa primul său model electric în 2021

Publicația franceză L’Argus spune că modelul electric Renault K-ZE va fi comercializat și în Europa din 2021 sub sigla Dacia.

Renault a confirmat deja ca va duce în Europa crossover-ul de oraș K-ZE, comercializat momentan doar pe piața din China, dar nu a dat nici un fel de detalii suplimentare.

Conform primelor zvonuri publicate de presa franceză, K-ZE ar urma să fie vândut sub sigla mărcii Dacia. 

Cel mai probabil, noul model electric va fi promovat ca un model low-cost și vânzarea sub sigla Dacia ar fi decizia logică. Conform informațiilor publicate de către L’Argus, modelul electric K-ZE va avea un preț de vânzare de aproximativ 15.000 euro.

Apoi, un model electric vândut de către marca Dacia i-ar permită constructorului din România să scadă nivelul mediu al emisiilor de CO2. Din 2021, media pe constructor va fi de 95 grame/km. Nivelul mediu al mărcii Dacia era în 2018 de 125 g CO2/km.

Cel mai probabil, un model electric low-cost Dacia va fi preferat și de către serviciile de car sharing, la fel ca Renault Zoe.

Versiunea pentru piața din China a modelului Renault K-ZE este echipată cu un motor electric de 33 kW (45 CP) și poate atinge o viteză maximă de 105 km/oră. Pentru a alimentat motorul electric, K-ZE folosește o baterie de 26.8 kWh.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top