Update – Reacția Renault după arestarea CEO-ului Carlos Ghosn

Preşedintele Renault Nissan Mitshubishi, Carlos Ghosn, ar fi încălcat legea care reglementează bursa

Update – 20 noiembrie

Groupe Renault este la curent cu acțiunea Parchetului de pe lângă Districtul Tokyo în legătură cu procedurile judiciare privind ancheta care îl vizează pe Carlos Ghosn și monitorizează cu atenție evoluția situației, a anunțat compania.

Thierry Bolloré, directorul general de operațiuniGroupe Renault, se ocupă în mod special de continuitatea Comitetului Executiv al Groupe Renault, în contact permanent cu Consiliul de Administrație al Groupe Renault, Directorul Independent și cu Comitetele Comitetului.

Toate procedurile de guvernanță corporativă sunt pe deplin funcționale, permițând Groupe Renault să continue cursul normal al operațiunilor sale industriale și comerciale.

Update

Philippe Lagayette, în calitate de director independent al Renault, în colaborare cu președinții comisiilor de consiliu, Marie-Annick Darmaillac și Patrick Thomas, au luat cunoștiință de  conținutul comunicatului de presă remis de Nissan, anunță grupul Renault.

Până la furnizarea unor informații precise de la Carlos Ghosn, președintele și directorul executiv al Renault, directorii de mai sus doresc să își exprime dedicarea pentru apărarea interesului Renault în Alianță. Consiliul de administrație al Renault va fi convocat foarte curând, se mai arată în comunicat.

Update – Preşedintele alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, a fost arestat 

Preşedintele director general al alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, a fost arestat luni la Tokyo, informează postul public de televiziune din Japonia (NHK), după ce anterior Ghosn a fost acuzat de nereguli de către constructorul nipon Nissan.

“Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare”, susţine NHK.

Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul nipon Yomiuri.

Știrea intițială

Preşedintele Nissan, Carlos Ghosn,  riscă o anchetă a procurorilor din Tokyo pentru că ar fi încălcat legea care reglementează instrumentele financiare şi bursa, a relatat publicaţia japoneză Asahi, citată de Reuters.

Ghosn este președinte şi director general al grupului auto francez Renault. Conduce de asemenea grupul Renault Nissan Mitshubishi.

Potrivit site-ului publicaţiei Asahi, care citează surse implicate în investigaţie, Ghosn este suspectat că şi-ar fi subestimat veniturile în declaraţiile sale financiare şi a acceptat să discute în mod voluntar cu procurorii japonezi.

Acţiunile Nissan au scăzut cu 7,6%, la 7,2 euro pe unitate, la bursa din Germania, în timp ce titlurile Renault au coborât cu 2,4%, la 62,08 europe pe unitate, la bursa din Paris.

Mai mult, Nissan a anunțat oficial că demarează procedurile pentru înlocuirea din funcție a lui Ghosn.

În vârstă de 64 de ani, Carlos Ghosn este cel care a dus alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în fruntea industriei auto mondiale, o reuşită care i-a adus o remuneraţie uneori contestată. Potrivit unor estimări, pentru diferitele sale poziţii în cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn a fost recompensat în 2017 cu 13 milioane de euro, dintre care 7,4 milioane euro le-a primit în calitate de CEO al Renault.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top