Preț Dacia Duster Pick-up: de la 22.546 euro

Dacia Duster Pick-up

După aproape doi ani, Dacia oferă în sfârșit oficial modelul Duster Pick-up modificat și carosat de Romturingia. Este disponibil într-o singură versiune de echipare cu dieselul Blue dCi de115 CP și în culoare Alb glacier. Se poate comanda începând din 22 octombrie 2020 în întreaga rețea Dacia. Preț Dacia Duster pick-up: 22.546 euro cu TVA.

Acum aproape 2 ani AutoExpert a prezentat primul test cu Dacia Duster Pick-up. După aproape doi ani modelul este gata pentru producție la carosierul Romturingia din Câmpulung. Derivată din vehiculul 4×4 de serie și păstrând cotele de gabarit ale acestuia, versiunea Pick-Up dispune de o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de 500 kg.

Realizat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiind de un sistem de acționare simplu și practic, oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă stop.

Așa cum am scris la momentul respectiv, Romturingia a venit cu două inovații:
– sub podeaua benei există o ranforsare metalică de tip fagure care poate susține o sarcină utilă chiar și mai mare decât cele 500 kg anunțate. Din păcate, Dacia nu a dat undă verde modiificării suspensiei care este cea standard a mașinii.
– în zona unde se afla ușa spate de la Duster, Romturingia a montat o structură de rigidizare din trei bare montate în triunghi care contribuie la obținerea unei caroserii mai rigide. iar acest lucru se simte în off-road așa cum am scris și în testul nostru pe care îl puteți accesa din acest articol.

Dacia Duster Pick-up

 

Versiunea Duster Pick-Up este echipată cu motorizarea Blue dCi de 115 CP. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2000 rpm, această variantă de propulsie este adaptată oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul este deosebit de redus, de numai 5,02 litri/100 km în ciclu urban și de 4,93 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Versiunea Duster Pick-Up este disponibilă în culoarea alb Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16 inci.  Acesta dispune toate elementele de siguranță aflate în dotarea modelului standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei.

Dacia Duster Pick-up

Echiparea se bazează pe nivelul Comfort de la Duster și include aer condiționat, radio MP3 cu Bluetooth, geamuri electrice față, volan reglabil pe două direcții și înbchidere centralizată cu telecomandă.

Comenzile pentru noua versiune sunt deschise începând din data de 22 octombrie în întreaga rețea comercială Dacia din România. Prețul de achiziție al modelului Duster Pick-Up este de 22.546 Euro (TVA inclus). Față de Duster Blue dCi 115 CP prețul este cu 4.000 euro mai mare.

SC Romturingia SRL, cu sediul în Câmpulung Muscel, este una dintre cele mai importante companii din România specializate în producția, în conversia și în amenajarea de caroserii pentru autovehicule. Societatea, certificată ISO 9001, este parteneră Groupe Renault din anul 2013.

Adaugati comentariu