Preţ record pentru McLaren-ul lui Mr. Bean

Rowan Atkinson, intepretul celebrului personaj Mr. Bean, şi-a vândut cel puţin la fel de celebrul McLaren F1 purpuriu cu un preţ record.

Simpaticul actor britanic a primit nu mai puţin de 8 milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ 12 milioane de dolari. Am spune că nu e deloc rău, având în vedere că în „ţinerete”, supercarul care împlinise recent 17 ani şi 41.000 mile a costat doar 540.000 lire şi, în plus, a trecut prin două accidente nu tocmai de neglijat.

Automobilul, exemplarul cu numărul 64 din seria de numai 107 produse şi unul dintre puţinele exemplare McLaren F1 înmatriculate în Anglia, a fost grav avariat în urma unui accident produs în august 2011, pe autostrada A605 din Peterborough. Actorul britanic a pierdut controlul volanului pe o porţiune de carosabil umed şi s-a oprit într-un parapet de pe marginea drumului. Maşina a ars parţial, dar Atkinson s-a ales, din fericire, doar cu câteva răni superficiale şi un umăr dislocat.

Nu era pentru prima dată când Mr. Bean îşi avariază McLaren-ul de 636 CP. Primul incident, este adevărat, mult mai minor, a avut loc în 1999, atunci când artistul a intrat într-o coliziune frontală cu un Austin Metro.

mclaren

Reparaţia estimată la 910.000 de lire sterline sau aproximativ 1.06 milioane de euro, a durat mai bine de un an, operaţiunile de restaurare fiind realizate chiar de experţii companiei McLaren, la sediul central din Woking. Mecanicii au avut nevoie de patru săptămâni doar pentru a evalua daunele şi costurile necesare refacerii exoticului F1.

Ajuns din nou la volanul maşinii sale mult iubite, simpaticul şi norocosul Rowan Atkinson a declarat că experienţa este comparabilă cu “senzaţia placută pe care o ai doar atunci când te îmbraci cu puloverul preferat.” Acum, Mr. Bean se consolează în compania unui alt supercar, de data aceasta de sorginte germană: Mercedes-Benz SLS AMG.

Adaugati comentariu