Prezentare: SsangYong Rexton

În curând se va lansa pe piața românească noul model de SUV de clasă mare, Rexton G4. Primele unități vor fi livrate primilor clienți români începând din octombrie 2017. Lansarea europeană a celei de-a patra generații a modelului Rexton va fi efectuată la Frankfurt Motor Show.

Cu modelele Tivoli și XLV, coreenii de la SsangYong au demonstrat abilitatea sa de a concepe și a produce de la zero două modele noi. În timp ce vânzările de Tivoli și XLV au depășit așteptările inițiale ale producătorului și sprijină deja transformarea lui SsangYong, noul model Rexton G4 are menirea de a deveni un reper al segmentului SUV și de a continua ascensiunea mărcii SsangYong. Rexton G4 va continua tradiția SsangYong în materie de structuri cu șasiu separat diferențiindu-se astfel de valul producătorilor ce au trecut la structuri monococă. Cu o structura cu șasiu separat ce aduce avantaje clare în materie de off-road și durabilitate și utilizând sistemul de tracțiune integrală cu reductor, SsangYong își menține promisiunea de producător de SUV-uri 4×4 reale.

Poziționat în marginea superioară a segmentului SUV-D, uriașul coreean se adresează celor care preferă să fie autentici și raționali în alegerile lor, familiilor care apreciază excursiile în aer liber fără constrângeri legate de distanță sau accesabilitate, oamenilor care apreciază luxul dar iubesc și evadarea în natură. Capabilitatea avansată de off-road ce va facilita accesarea aproape a oricărui loc este completată de un habitaclu ce oferă un confort de clasă premium, experiența conducerii unei limuzine, cu spații generoase și echipat cu tehnologii de top. Rexton G4 promite un lux accesibil.

1

O siluetă majestuoasă, cu spații interioare uriașe, tapițerii din piele cu cusături ornamentale, jante de aliaj de 20 inch, ecranul HD de 9,2 inch, sistem video de monitorizare 360o în jurul mașinii, conectivitatea Apple sau Android, precum și alte gadgeturi de ultimă oră sunt integrate în noul Rexton cu elementele de siguranță de top. Societatea umană este într-o continuă căutare a frumosului, a puterii și a măreției. Rexton acomodează aceste atribute într-o manieră rafinată, menținând elemente de stil lansate de Tivoli și adăugând o tușe adecvate unui SUV managerial. Autentic și competent par să fie primele impresii pe care le sugerează noul Rexton G4. În față, grila radiatorului urmează liniile unei perechi de aripi larg deschise, marcate pe laterale de blocuri optice cu Xenon și faruri de ceață adaptive, iluminând anticipat drumul pe masură ce șoferul începe să rotească volanul.

Pe laterale, Rexton G4 adoptă de la Tivoli ideea a două linii arcuite unite în zona portierelor din față de o linie orizontală iar în spate, liniile laterale se unesc într-un tot unitar armonios. Blocuri optice cu LED, ornamente cromate, jante de 20 inch sau mânere de portieră illuminate sunt alte cateva elemente care evidențiază prezența noului Rexton pe șosele. Tema de design desemnată pentru interiorul modelului Rexton a fost crearea unui spațiu directorial contemporan, de limuzină condusă de un șofer, cu spații copioase de lucru sau relaxare și încorporarea unor tehnologii avansate de comunicare. Ideea limuzinei conduse de un șofer pune accentul pe scaunele din spate, care sunt extrem de generoase, încălzite și înclinabile.

3

Tapițeria din piele, cu cusături ornamentale, este prezentă pe scaune, portiere, tetiere și bord. Iluminarea interioară este cu LED, iar aerul condiționat ionizat sau volanul încălzit se integrează armonios într-o atmosferă de lux. Sistemul de comunicații integrat încorpoRexton rează afișaje digitale uriașe, de 9,2 inch HD în consola centrală completat de alte displayuri pe panoul de bord, în funcție de nivelul de echipare ales. Conectivitatea Apple CarPlay și Google Android Auto, funcția wi-fi mirroring, sistemul de monitorizare video de 360o, USB și priza de 220V accesibilă pasagerilor din al doilea rând de scaune sunt funcțiuni care vor mări plăcerea de la bordul unui Rexton G4.

Spațiul uriaș oferit de noul Rexton este datorat creșterii semnificative a dimensiunilor exterioare. Astfel noul Rexton va fi cu 10,5 cm mai lung și cu 6 cm mai lat decât generația precedentă, iar acomodarea a 7 persoane adulte va fi facilă și confortabilă. În configurația cu 5 locuri noul Rexton promite un volum de circa 800 litri, iar dacă aveți bagaje foarte multe, rabatarea celui de-al doilea rând de scaune generează un volum de 1.977 litri pentru bagaje. Clienții noului SUV de la SsangYong își vor putea alege unul din cele două motoare înpatru cilindri cu care va fi echipat noul SUV. În primă fază, Rexton vine cu un diesel de 2,2 litri, Euro 6, capabil de a livra un cuplu motor de 420 Nm în plaja de turații1.500 – 2.500 rpm, cu o reducere suplimentară a zgomotelor, vibrațiilor și o creștere a reactivității.

Acest motor va fi armonizat cu o transmisie automată în șapte trepte 7G-Tronic furnizată de Mercedes-Benz sau cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte. În această echipare, Rexton G4 anunță o capacitate de tractare de 3 tone, valoare demnă de respect. Cealaltă variantă de motorizare va fi un nou motor turbo de 2.0 litri GDi alimentat cu benzină și capabil de a furniza o putere de 225 CP și un cuplu motor de 350 Nm,urmând a fi lansat ulterior. Rexton G4 vine echipat cu elemente de siguranță și securitate de ultimă generație. AEBS (Sistem automat de frânare de urgență) va preveni șoferul în cazul unui obstacol iminent folosind un sistem cu radar și scanare laser combinat cu o cameră cu senzori plasată în partea superioară a parbrizului. Un complex de nouă airbaguri (în față, pe laterale, cortină și la genunchi) pun pasagerul pe primul loc în noul Rexton.

2

Sisteme active preemtive precum monitorul de schimbare al benzilor de circulatie(LDWS), controlul automat al luminii de fază lungă (HBA), asistentul de recunoaștere aindicatoarelor de circulație (TSR), asistentul inteligent de schimbare a benzilor de circulație (LCA), sistemul de monitorizare al unghiului mort (BSD), sistemul de monitorizare al traficului în spatele mașinii (RCA), sistemele de asistență la pornirea în rampă (HAS) sau coborârea în pantă (HDC) sau sistemul de protecţie activă împotriva răsturnării (ARP) sunt doar unele din sistemele moderne ce echipează noul Rexton, vor minimiza probabilitatea unui accident și vor crește plăcerea la bordul acestui SUV mare.

La cei 5 ani de garanție oferiți direct de producător se vor adăuga prețuri foarte atractive care vor face din Rexton G4 o opțiune de top pentru toți cei interesați de un SUV adevărat. Din poziția de nouă navă amiral a producătorului coreean, Rexton G4 este modelul SUV directorial menit să ducă marca coreeană în noi segmente ale pieții, a consolida ascensiunea mărcii SsangYong și a stabili o imagine autentică și competentă.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top