Prima apariție oficială a noului Mercedes-Benz Clasa C

Mercedes-Benz Clasa C

Într-o lume în care suntem invadați din ce în ce mai des de teasere care ne anunță noi modele auto, Mercedes-Benz a dat publicității primele imagini oficiale ale viitoarei Clase C. Desigur, am avut de-a face și cu un teaser care anunța detalii estetice ale exteriorului, dar imaginile oficiale ne prezintă versiunea de serie a interiorului.

Clasa C este unul dintre cele mai dinamice modele ale diviziei de automobile Mercedes-Benz și se apropie cu pași repezi de debutul noii generații, eveniment ce se va produce la începutul anului viitor, la Detroit, în Statele Unite ale Americii. Având de înfruntat concurența acerbă a rivalilor clasici Audi A4 și BMW Seria 3, dar și apariții spectaculoase precum cea a noului Lexus IS, e limpede că noua Clasă C trebuie să fie un produs remarcabil.

Dacă la exterior nu ne putem aștepta la multe artificii, știut fiind faptul că Mercedes-Benz mizează pe o imagine premium, rafinată, cultivată de-a lungul istoriei, la interior a fost acordată o mână destul de largă celor care s-au ocupat de dezvoltarea produsului. Respectând proporțiile, dar și orânduirea pe clasa ierarhică, Clasa C a învățat doar ce e mai bun de la recent lansata Clasa S. Materiale despre care putem afirma încă de dinainte de a intra în contact direct cu ele că sunt de cea mai bună calitate și finisaje în ton.

Linia bordului este îndrăzneață, cu un aer mai tineresc decât în cazul modelelor precedente. Privirea este atrasă în primul rând de ecranul de mari dimensiuni (7 inch în dotarea standard, 8,4 în cazul echipărilor mai pretențioase) care are o soluție de incorporare ceva mai ciudată. La fel ca și în cazul Clasei A, ecranul pare escamontabil, dar nu este, având un ușor aer de aplicație after market. Alt element preluat de la compacta din Stuttgart este reprezentat de cele trei guri de ventilație montate pe consola centrală, ce dau un aer sportiv interiorului.

Majoritatea comenzilor de pe consolă sunt grupate foarte inspirat și ergonomic, în vreme ce sistemul multimedia Command va fi accesat prin intermediul unei rotițe clasice, dar și prin intermediul unei suprafețe tactile. Cum ansamblul interior promite foarte mult, ne luăm libertatea de a ne aștepta la un întreg la fel de atrăgător și de rafinat.

Adaugati comentariu