Oficial: Când se lansează prima Dacia electrica

Dacia electrică

Prima Dacia electrica din istorie ar putea fi lansată mai repede decât credem. Producătorul de la Mioveni este pregătit să vândă mașini electrificate de îndată ce clienții și legislația le solicită, a anunțat șeful Dacia, Jean-Christophe Kugler.

Observând că „situația se mișcă repede”, Kugler a spus că Dacia ar putea să se adapteze mai bine decât unii rivali la evoluția rapidă a pieței de vehicule electrice datorită locului său în Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, care lansează deja a doua generație de modele EV și care are, de asemenea, mai multe modele hibride și plug-in vehicule hibride fie deja la vânzare, fie în curs de dezvoltare.

Deși o astfel de mișcare ar necesita probabil ca Dacia să adopte o nouă strategie în ceea ce privește utilizarea platformelor comune în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Kugler a declarat că marca pe care o conduce este capabilă să reacționeze imediat la cerințele în schimbare din industrie.

„Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că putem acționa rapid, deoarece tehnologia de care avem nevoie deja există”, a spus el. „Chiar și în această situație în schimbare, suntem capabili să planificăm (astfel de schimbări – n.r.) cu câțiva ani în avans – iar pentru unele situații ne putem actualiza planurile chiar și cu numai șase până la 12 luni în avans.

„Ca grup, vedem această schimbare ca pe o mare oportunitate și nu cred că Dacia trebuie să se gândească altfel la asta”.

Kugler a subliniat, de asemenea, că vânzările de motorizări diesel pentru Duster, Lodgy și Logan sunt încă puternice, „deoarece proprietarii acestor modele au tendința de a conduce mult”, dar a recunoscut că vânzările Sandero se bazează din ce în ce mai mult pe derivatele alimentate cu benzină.

Via I Autocar

Adaugati comentariu