Prima fotografie cu mega display-ul de 50 cm al noului Mercedes S-Class W223

Mercedes S-Class W223 noul mega display

A unsprezecea generație a lui Mercedes S-Class W223 se lansează în a doua jumătate a lui 2020. După publicarea primei fotografii cu partea frontală, Mercedes a publicat prima fotografie cu sistemul multimedia. 

Acutalul Mercedes S-Class (W222) a fost lansat în 2013 și a trecut printr-un facelift în aprilie 2017. Noua generație Mercedes S-Class (W223) va fi prezentată în a doua jumătate a anului, eveniment precedat de trei episoade de prezentare a noilor tehnologii pe 8 iulie, 29 iulie si 12 august.
Noua Clasa S va putea fi comandată din septembrie iar livrările vor începe din noiembrie.

Planșa de bord este caracterizată de două ecrane gigant: unul pentru indicatoarele de bord care pare solidar cu coloana volanului și unul pentru sistemul multimedia care nu mai este în linie cu cel al indicatoarelor de bord ci ocupă toată consola centrală. Acesta are diagonala de 50 cm, având 30 cm lățime și 40 cm înălțime.

Mercedes a prezentat în premieră prima fotografie detaliată cu noul display gigant de 50 cm. Din păcate, fotografia prezintă doar displayul nu și felul în care acesta este integrat în consola centrală. Însă pentru prima oară putem să vedem grafica noului sistem multimedia MBUX.

Pe prima imagine se pot observa meniul navigației, al telefonului și al radioului ca și zona centrală cu bara de meniu, zona de căutare și la bază comenzile tactile pentru climatizare.

Se pare că Mercedes a fost atent la criticile legate de ergonomia climatizării la unele dintre modelele sale și a integrat comenzile climatizării la baza noului ecran gigant. Din prima fotografie pare că, indiferent de configurația meniurilor, comenzile climatizării rămân la baza ecranului pentru a putea fi ușor accesate tot timpul la fel ca la Volvo spre exemplu.

Mercedes promite că se pot configura și alte funcții după achiziție prin sistemul over the air.
Recunoscut pentru că este o vitrină tehnologică a industiriei auto, noul Mercedes S-Class W223 va veni și cu o inovație: airbag frontal pentru locurile din spate.

Construit pe noua platformă MRA II (evoluția platformei MRA), noul S-Class marchează un progres important deoarece actuala generație W222 este construită pe o platformă derivată din cea a lui W221.
De aceea, ne așteptăm că deși dimensiunile au crescut ușor, noul S-Class să fie mai ușor datorită utilizării materialelor ușoare precum aluminiul și fibra de carbon.

Noua platformă MRA II vine în premieră cu direcție integrală pe care BMW Seria 7 o are deja de mult timp.

Se știu puține despre motoare dar cu siguranță acestea vor veni cu tehnologie mild hybrid și rețea de 48V și nu vor lipsi versiunile Plug-In Hybrid. Ultima veste este că Ola Kallenius a agreat ca v12 să rămână în continuare în ofertă.

Noul Mercedes S Class este pregătit și pentru nivelul 3 de autonomie dacă legislația va permite acest lucru. Deocamdată însă acesta este blocat nici Audi neputându-l oferi la modelul A8 deși tehnologia era deja oferită pe lista de opțioinale.

Gama va fi formată din versiunile scurtă și lungă, versiunile AMG și Maybach. Coupe-ul și cabrioletul au dispărut din ofertă.

Adaugati comentariu