Prima fotografie Ferrari Purosangue (2022)

Ferrari Purosangue

Colegii de la Quattroruote Italia au publicat prima fotografie cu Ferrari Purosangue, primul SUV și primul model cu patru uși al mărcii Ferrari. Vine în 2022 și are un motor V6 hibrid. 

Și Ferrari cedează curentului SUV. SUV-urile de lux au devenit un miraj deoarece au marje de profit foarte mari. Niciun producător de mașini sport, oricât de conservator ar fi, nu mai poate să stea departe de segmentul SUV.
Regretatul șef al lui FCA, Sergio Marchionne, declara în 2016: „Trebuie să mă împuști mai întâi”, atunci când a fost întrebat ce părere are despre un SUV Ferrari. Numai că ulterior s-a răzgândit. În august 2017, la adunarea generală a companiei, când a prezentat investitorilor cifrele pe trimestrul al doilea din 2017 Marchionne și-a nuanțat poziția. Ar trebui să fie împușcat dacă Ferrari va lansa un SUV similar cu Bentley sau Porsche.

Nici noul șef al lui Ferrari, Louis Camilleri, nu prea e convins de ideea de SUV. El a spus că Ferrari și SUV nu se potrivesc dar a fost cucerit de conceptul prezentat iar acum este un susținător al proiectului. El crede că acest SUV va ajuta Ferrari să își mărească baza de clienți în China, unde chinezii apreciază marca dar nu prea mai sunt interesați de o mașină sport.
Pe de altă parte, Camilleri știe că un SUV va mări profiturile și exemplele de la Porsche, lamborghini, Bentley și Rolls-Royce sunt elocvente. Niciunul nu a dat greș lansând un SUV.

Ferrari Purosangue are la bază o nouă platformă cu motor amplasat în față iar motorul va fi un V6 hybrid insytalat mult în spatele punții față. Platforma va utiliza sistemul transaxle, cutia de viteze cu dublu ambreiaj fiind amplasată pe puntea spate pentru echilibrarea maselor.

Ferrari Purosangue va apărea cel mai târziu în 2022 și va fi oferit și cu motor convențional V6 pe lângă propulsia hibridă. Noul motor V6 turbo utilizează tehnologia din F1. Pe traseul de evacuare o turbină conectată la un generator va transforma energia de la evacuare în electricitate. Apoi, aceasta va pune în mișcare un compresor acționat electric pe traseul de admisie pentru a evita complet turbo lag-ul.

Noua platformă permite modificarea ampatamentului astfel că pe aceasta pot fi realizate mașini cu două locuri, cu 2+2 locuri sau cu 4 locuri precum Purosangue. Ferrari a prezentat schița noii platforme în care fixe sunt doar pozițiile motorului termic, al celui electric și al cutiei de viteze.

noua platforma Ferrari Purosangue

Și Camilleri susține că SUV-ul lui Ferrari nu va arăta ca un SUV și nu va fi la fel de mare Precum Lamborghini Urus. Din prima fotografie spion se observă că este mai compact dar și mai scund și va fi un fel de crossover coupe.

Adaugati comentariu