Prima imagine cu noua generație Mitsubishi ASX

Mitsubishi a publicat o imagine teaser cu noua generație a SUV-ului ASX și anunță o gamă complet nouă de motorizări termice și electrificate.

Mitsubishi anunță noua gamă de motorizări ce va fi utilizată pentru noua generație a modelului ASX. Noul model va fi produs în colaborare cu Renault și va fi bazat pe platforma CMF-B din cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi model soră pentru Renault Captur. Producția va avea loc la uzina Renault din Valladolid, Spania.

Mitsubishi ASX – a doua generație

Gama de motorizări va fi compusă din propulsorul 1.0 MPI-T turbo de 91 CP asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte, urmat de motoru turbo de 1.3 litri de 140 CP ce poate fi asociată cu cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu șapte trepte (7DCT cu dublu ambreiaj).

Noua generație ASX va fi primul model Mitsubishi care va fi lansat în Europa cu un grup motopropulsor complet hibrid (HEV): combinând un motor pe benzină de 1.6 litri cu două motoare electrice (140 CP) și o cutie de viteze automată, multimodală. În vârful gamei va fi versiunea Plug-in Hybrid (PHEV) de 160 CP, cu un motor pe benzină de 1.6 litri asociat cu două motoare electrice și o baterie de 10,5 kWh.

Noul model dezvoltat în colaborare cu Renault va înlocui actuala generație Mitsubishi ASX, lansată în 2010, unul dintre cele mai logevive modele de pe piața europeană.

Mitsubishi-ASX-autoexpert.ro

Noul model Mitsubishi ASX va fi disponibil din primăvara anului 2023.

Via Mitsubishi

 

Adaugati comentariu