Prima imagine cu Seat Arona, cel mai mic SUV spaniol

Seat Arona, noul SUV de clasă mică al casei iberice, a fost surprins fără camuflaj în timp ce era transportat cu un elicopter deasupra Barcelonei. Evident, un truc de marketing bine orchestrat.

Arona, fratele mai mic al lui Ateca va fi dezvăluit oficial pe 26 iunie, debutul public fiind programat pentru Salonul de la Frankfurt. Prima imagine dezvăluie un SUV de oraș desenat în ton cu limbajul recent de design Seat, folosit deja cu succes de Leon sau Ateca: muchii, unghiuri drepte și console față/spate scurte. Linia geamurilor laterale urcă abrupt spre spate, idee de asemenea preluată de la Ateca.

Tehnic, noul Seat Arona va fi bazat pe versiunea cu ampatament scurt a platformei MQB a grupului Volkswagen, denumită MQB-0, ceea ce se traduce prin tracțiune față (posibil integrală Haldex, neconfirmată încă pentru Arona), motoare cu trei și patru cilindri turbo și cutii de viteze manuale și automate DSG cu dublu ambreiaj cu șase sau chiar șapte trepte.

Seat Arona va fi produs în Spania, la Martorell, alături de Audi A1 și de fratele premium Audi Q2. Tot aici, VW ar putea asambla și viitorul Polo SUV, așteptat anul viitor, construit pe aceeași platformă tehnică.

Arona este al doilea model Seat care va folosi numele unui oraș spaniol. Ateca este titulatura unei localități din provincia Zaragoza, iar Arona este un orașel din sudul insulelor Tenerife.

Adaugati comentariu