Prima mașină electrică Mazda e în lucru

mașină electrică Mazda

Prima mașină electrică Mazda va fi lansată în 2020. Va fi un model independent, anunță constructorul nipon, dar fără să vină cu un look total diferit față de actuala gamă a companiei.

Mazda a pus la cale viitoarea sa electrică înainte de parteneriatul cu Toyota, realizat în vederea construirii unei game cu emisii reduse sau emisii zero.

Mazda nu dezvăluie însă, tipul de caroserie ales pentru primul său vehicul cu emisii zero, dar, pentru a răspunde unei cereri în creștere de SUV-uri, acesta ar putea fi unul cu gardă mare la sol, de tipul modelelor CX-3 și CX-5. Acest lucru ar permite crearea unei cabine spațioase, fără ca prezența bateriei să afecteze confortul.

Citește și:

Los Angeles LIVE: Noua Mazda3 – Informații și fotografii oficiale

Revista britanică Autocar îl citează pe șeful diviziei de design, Ikuo Maeda: “Nu vrem ca noul EV să arate digital”, în timp ce omologul său la nivel european, Jo Stenuit, confirmă că electricac Mazda va fi o mașină emoțională: “Nu vrem ca mașina să arate un frigider, așa cum arată electricele produse de alți constructori auto.”

Mazda electrică nu se va diferenția prea mult de restul gamei, păstrând limbajul de design recent al casei nipone, dar va veni cu elemente care îi vor anunța tipul de propulsie.

Japonezii lucrează și la primul model plug-in hybrid, care ar putea fi gata în 2021 și care va integra un nou motor rotativ, care va juca rolul unui range extender. Va fi primul pas către electrificarea întregului portofoliu. Mazda vrea ca până în 2030, versiunile electrificate să reprezinte 5% din întreaga sa gamă.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top