Prima masina electrica Mercedes-EQ, produsa la Bremen

Prima mașină electrică a noului sub-brand ecologic Mercedes-EQ va fi produsă în Germania, la Bremen. Aceasta va fi un SUV, derivat din conceptul Generation EQ dezvăluit la Salonul de la Paris.

Producția va începe la finele acestui deceniu. Rezervată mașinilor electrice, gama Mercedes-EQ va include, până în 2025, zece modele.

“Automobilele fără emisii sunt viitorul. Sunt mulțumit că pentru producția de serie a primului nostrum vehicul electric, EQ, putem conta pe unul dintre cei mai importanți parteneri din rețeaua noastră globală de producție: colegii noștri de la Bremen. Uzina din Bremen oferă flexibilitate maximă și promptitudine, dar și calitate tipică mașinilor Mercedes și pentru modelele noastre electrice”, spune Dr. Dieter Zetsche, CEO Daimler AG și șef al diviziei de autoturisme de la Mercedes-Benz.

Bateria noului vehicul electric va fi dezvoltată de sucursala Daimler ACCUMOTIVE și va fi produsă la Kamenz (Saxonia), în urma unei investiții de 500 de milioane de euro.  Cu o autonomie de până la 500 de kilometri și cu punctele forte tipice Mercedes, siguranța, confortul, funcționalitatea și conectivitatea, primul model Mercedes-EQ este deschizătorul de drumuri al unei noi ere.

La ora actuală, portofoliul uzinei din Bremen constă în zece modele diferite, alături de vehiculele cu motoare convenționale pe combustie, aici fiind asamblate și versiunile plug-in hybrid ale Clasei C și GLC. În plus, GLC F-CELL – primul vehicul pe pilă de combustibil cu tehnologie plug-in – va fi produs tot la Bremen. În urma confirmării noului Electro-SUV al brand-ului EQ, mașinile “made in Bremen“ vor acoperi pe viitor întreaga gamă de trenuri de propulsie inteligente.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top