Prima stație de 150 kW pentru încărcarea mașinilor electrice a fost inaugurată la Tg. Mureș

electrica la priza

Prima stație de putere mare, 150 kW, pentru încărcarea mașinilor electrice a fost pusă în funcțiune la Tg. Mureș în rețeaua Renovatio e-charge.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Energynomics de către Alex Teodorescu, managing partener Renovatio, citat de 0-100.ro. Noua stație de încărcare de 150 kW este localizată în parcarea Shopping City Târgu Mureș.

Rețeaua Renovatio e-charge are până în acest moment stații de maxim 50 kW, majoritatea localizate în parcările Kaufland sau în parcările marilor mall-uri.

statie incarcare

După premiera de la Târgu Mureș vor mai urma stații de 150-175 kW în orașe precum Timișoara, Sibiu, București (până la final de 2020), apoi în orașe precum Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Bacău (în 2021). În București va funcționa curând și un hub de încărcare de 1 MW, cu două stații de 350 kW și mai multe stații de 50 kW, a anunțat Alex Teodorescu.

De asemenea, trei dealeri auto din rețeaua BMW: BMW Automobile Bavaria Băneasa, BMW Automobile Bavaria Otopeni și BMW Auto Cobălcescu vor instala în scurt timp stații electrice de 200 kW, capabile să încarce 3 mașini electrice simultan.

Via 0-100.ro

Adaugati comentariu