Primăria București promite 3.100 de noi locuri de parcare

Unde poți să parchezi în București cu un leu pe oră

Primăria București promite 3.100 de noi locuri de parcare. Dacă ar fi să credem spusele Primarului General, Gabriela Firea, acestea ar urma să fie amenajate chiar în acest an.

Bugetul total alocat noilor locuri de parcare, aprobat deja de consilierii Capitalei, se ridică la 11 milioane de euro. Toate locurile vor fi construite în subteran, exclusiv în zonele aglomerate din centrul Bucureștiului.

Astfel, 988 de locuri pentru mașini și 36 pentru motociclete ar urma să fie amenajate în Piața Constituției, 552+82 locuri la nord de Sala Palatului și alte 523+32 locuri la Sud de Sala Palatului.

Primarul general a mai anuntat ca au fost aprobati indicatorii economici in valoare totala de 73 milioane de euro pentru proiectul realizarii de piste de biciclete si amenajari conexe, din care anul acesta au fost alocati 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obtinerea unei finantari nerambursabile din partea UE.

Pentru RATB au fost prevazuti 11 milioane de euro pentru investitii. La aceasta suma se adauga 7 milioane de euro alocati Directiei de Transporturi a Primariei pentru achizitia de mijloace noi de transport in cadrul programului aprobat, in valoare de 492 milioane de euro, care cuprinde 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie.

Adaugati comentariu