Primăria București renunță la taxa Oxigen

București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la vinieta Oxigen, ce urma să intre în vigoare la 1 martie. 

Decizia Primăriei Capitalei a fost luată în urma unui sondaj efectuat de Gabriela Firea pe Facebook și în urma mesajelor primite pe e-mail. Primarul Bucureștiului a spus că ”cetățenii orașului București resping ideea de restricție.”

Vinieta Oxigen urma să taxeze proprietarii automobilelor cu motoare sub norma Euro 4 de poluare și fusese aprobată la sfârșitul lunii octombrie 2019. Prevăzută inițial pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, taxa a fost amânată pentru 1 martie, pentru ca locuitorii Bucureștiului să fie informați despre viitoarea taxă.

În urma reacțiilor negative, Primarul Gabriela Firea a decis să renunțe la această taxă, dar are nevoie de hotărârea Consiliului General al Municipiului București pentru ca vinieta să nu mai fie aplicată.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie și decizia este că renunț la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunța. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindcă el cuprinde mai multe proiecte, plantarea de copaci, achiziționarea de mașini mai puțin poluante, piste de biciclete, verificarea șantierelor poluante, străzi, poduri pasaje. Circa 1600 de bucureșteni au achiziționat vinieta, în total 76.000 de euro, toți își vor primi banii înapoi”, a declarat Gabriela Firea.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu camerele video care urmau să surpravegheze accesul automobilelor poluante în centru și cu panourile ce delimitau zona centrală a orașului. O parte din acestea au fost deja montate.

 

Adaugati comentariu