Primarul Gabriela Firea propune: Bonuri de ordine la taxi pentru a evita refuzul taximetriștilor

Protest al taximetriștilor în Capitală. Traficul este retricționat

Primarul Capitalei Gabriela Firea propune o soluție pentru ca taximetriștii să nu mai refuze curssele. Aceasta intenționează să introducă un sistem pe baza bonurilor de ordine.

Primarul Capitalei anunță măsuri drastice împotriva taximetriștilor care nu respectă legea și propune introducerea unui sistem care să-i forțeze să accepte regulile. Ministrul Transporturilor Lucian Șova este de acord cu soluția propusă de Gabriela Firea: “Ca în orice țară civilizată, orice potențial călător își ia un bon și se înscrie la un automat și ia primul taxi.”

“Taxiurile vor fi înșiruite în fata instituției, că este Gara de Nord, că este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întrețiunte și îngrijite, taximetriști civilizați, care sunt și îmbrăcați civilizat, dar au și un limbaj adecvat, cu mașinile în care să nu fie tot felul de mirosuri și muzică neadecvată și așa mai departe.”

S-a înființat linia telefonică de reclamat taximetriști

Edilul a adus în discuție faptul că există încă taximetriști care refuză curse și negociază tarife, deși regulamentul de conduită adoptat prin hotărârea Consiliului General al Primăriei le interzice acest lucru.

„Nu se mai poate așa, avem multe sesizări și plângeri, atât de la bucureșteni, cât și de la turiști, că sunt în continuare taximetriști care nu respecta regulamentul pe care noi l-am aprobat […] Sunt în continuare taximetriști care refuză curse, care negociază, care spun ca sunt prea scurte și așteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult […] Eu am crezut sincer că dacă votăm în Consiliul General un regulament pentru domeniul taximetriei și având în vedere că acolo sunt prevăzute și sancțiuni, oamenii înțeleg de bună voie sau de sperietura sancțiunii. Văd ca nu ii sperie nimic. Avem de la Poliția Locală rapoarte înfioratoare”, declară primarul Firea.

Guvern: Șoferii de Uber vor fi amendați. Protest al taximetriștilor

Poliția Locală a efectuat verificări în zona Centrului Vechi, marți seara, și a aplicat taximetriștilor 14 amenzi în cuantum de 14.900 de lei. Trei autorizații de funcționare au fost reținute.

Adaugati comentariu