Prime, bonusuri, reduceri. Ce primesc cei care își cumpără o mașină electrică?

mașină electrică

Prime, bonusuri, reduceri, scutiri de la plata impozitului sau de la plata parcării în spațiile special amenajate. Ce avantaje ai dacă îți cumperi o mașină electrică? 12 țări europene, printre care și România, le oferă prime sau bonusuri celor care vor un vehicul cu emisii zero.

Românii sunt privilegiați. Țara noastră este printre cele 12 state ale Uniunii Europene în care se oferă prime sau bonusuri la achiziționarea mașinilor electrice. Pe listă se mai regăsesc Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Slovenia, Spania și Suedia. Niciun alt guvern european nu asigură o sumă mai mare ca în România.

Un studiu arată cât de ‘nocive’ sunt mașinile electrice

Prima pentru cumpărarea unei mașini cu propulsie electrică în Franța, de exemplu, este de până la 5.000 de euro, în timp ce nemții primesc 4.000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice sau cu pilă de combustie. Cu 7.500 de euro sunt recompensați slovenii care cumpără o astfel de mașină. În România, Programul Rabla Plus, care a primit recent fonduri suplimentare, le aduce celor interesați de o mașină “verde” o primă de aproximativ 10.000 de euro, care se cumulează cu prima de casare a unui automobil mai vechi de 8 ani, cotată la 6500 de lei.

Ce bonusuri se acordă în fiecare dintre cele 12 țări, citește pe floteauto.ro

Adaugati comentariu