Primele detalii despre Skoda Enyaq iV: noul model full-electric al mărcii din Cehia

Anunțată la începutul lunii februarie, Skoda Enyaq iV este primul model electric ce va fi produs de constructorul ceh pe platforma MEB.

Skoda Enyaq iV este primul SUV electric construit de marca din Cehia folosind platforma MEB a grupului Volkswagen. Prototipul modelului electric a fost deja prezentat presei în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Irlanda.

Cu această ocazie au apărut și primele detalii tehnice ale noului model ce va intra în gama Skoda. Enyaq va folosi unul sau două motoare electrice, în funcție de versiune, iar autonomia anunțată este de 500 km. Versiunea standard va avea motorul electric amplasat pe puntea spate.

Ca și modelul Volkswagen ID.3, Skoda Enyaq iV va fi disponibilă cu trei variante de baterie: Enyaq 50 va folosi bateria de 55 kWh și motorul de 150 CP, Enyaq 60 va avea o baterie de 62 kWh și o putere de 180 CP, iar versiunea Enyaq 80 folosește bateria de 82 kWh și motor electric de peste 200 CP.

Skoda mai spune că clienții vor putea alege dintre cinci variante de putere ale noului model, iar sistemul de încărcare permite alimentarea la stațiile rapide.

SUV-ul electric Enyaq iV are 4.65 m lungime, iar portbagajul va oferi un volum de încărcare de 585 litri.

Skoda a confirmat și faptul că modelul va fi produs în Cehia, la uzina de la Mlada Boleslav, fiind astfel primul model ce folosește platforma MEB ce va fi produs în afara Germaniei.

via autocar, floteaute

Adaugati comentariu