OFICIAL: Volvo V90 Cross Country, break cu ambiții 4×4

Volvo V90 Cross Country continuă tradiția breakurilor cu valențe off-road, o nișă conturată de producătorul scandinav încă din anii 90. Primele imagini oficiale.

Bazat pe noul Volvo S90, V90 Cross Country este succesorul direct al lui V70 Cross Country, model care s-a bucurat de succes, aproape 50% din vânzările de breakuri V70 fiind acoperite de versiunea cu aspect de SUV și gardă la sol înălțată.

Urmând exemplul fraților V90 și XC90, noul Volvo V90 Cross Country va fi oferit cu tracțiune față sau integrală, alături de o gamă de motorizări turbo, exclusiv cu patru cilindri: un motor pe benzină de 2 litri și 320 CP, respectiv două dieseluri de aceeași cilindree și 190 sau 224 CP. La vârful gamei va sta un plug-in hybrid high-tech de 408 CP, care combină un turbo de 2 litri cu un motor electric și o transmisie automată Aisin cu opt trepte.

volvo-v90-cross-country (7)

Dintre inovatiile de siguranta, inerente oricarei noi lansari Volvo, notam sistemul de conducere semi-autonoma Pilot Assist. Acesta mentine traiectoria corecta, distanta minima de siguranta si banda de rulare a masinii pana la viteze de maximum 130 km/h. Totul fara niciun fel de interventie din partea soferului.

La nivel de design, V90 Cross Country afiseaza un look sobru, dominat de linii curate, tipic scandinave. Elemente definitorii sunt garda la sol mărită cu 60 mm până la 210 mm (Audi A6 Allroad, 185 mm), protecțiile din plastic pentru caroserie și farurile LED cu semnatura luminoasa Thor, deja familiara brandului suedez.

volvo-v90-cross-country (8)

Adaugati comentariu