Primele fotografii oficiale camuflate cu viitorul Mercedes SL

Mercedes SL 2021

Mercedes a prezentat primele fotografii oficiale camuflate cu viitorul Mercedes SL care va fi dezvoltat de divizia AMG și va apărea în 2021.

Foto: Mercedes, Quattroruote

Mercedes a prezentat primele fotografii oficiale camuflate cu viitorul roadster SL care va fi dezvoltat de divizia AMG și va apărea în 2021.

Așa cum am anunțat încă din martie, noul Mercedes SL va reveni la acoperișul soft-top pentru a fi mai ușor și avea un centru de greutate mai coborât.

Comunicatul oficial al lui Mercedes este foarte scurt și confirmă doar că noul SL este dezvoltat de AMG și că exemplarele de pre-producție au început primele teste pe circuitul casei de la Immendingen dar și pe șosea.

Din primele fotografii se observă că randările realizate de colegii noștri de la Quattroruote sunt foarte realiste.
În spate remarcăm eleronul destul de proeminent profilat din capacul portbagajului și stopurile subțiri iar în față iese în evidență noua grilă Mercedes și farurile ascuțite care coboară spre grilă.

Tot din primele fotografii de profil se observă o siluetă destul de compactă și rămâne de văzut dacă se va confirma zvonul că noul SL vine în configurație 2+2 locuri pentru a concura cu Porsche 911 Cabrio în timp ce AMG GT va rămâne cu două locuri.

Teoretic, viitorul SL trebuie să preia și din clienții de la Mercedes Clasa S Cabrio care nu va avea succesor chiar dacă profilele celor două modele sunt destul de diferite.

Mercedes Clasa S Cabrio era orientat spre confort în timp ce noul SL va avea o latură sportivă accentuată.

Fiind un model AMG ne așteptăm la o gamă de motoare de top:
– Mercedes-AMG SL 53 cu noul 6 cilindri în linie de 3 litri cu 435 CP, starter generator integrat și comrpesor electric
– Mercedes-AMG SL 63/SL 63 S cu V8 bi-turbo de 4 litri și peste 600 CP.

O versiune V12 nu va mai fi oferită.
Noua generație SL va apărea în 2021 și este al patrulea model dezvoltat doar de AMG după SLS AMG, AMG GT și AMG GT4 Coupe.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top