Primele imagini cu noua generaţie Opel Astra

Noul Opel Astra 2016 - AutoExpert - Salonul de la Frankfurt

 

Chiar dacă nu sunt lansate oficial, fotografiile cu noul Opel Astra sunt reale şi reprezintă rezultatul unei scurgeri de informaţii către presă. Că această practică s-a făcut cu intenţie sau nu, deja nu mai contează, important este că putem admira noua generaţie a compactei de la Russelsheim.

Noul Opel Astra avea nevoie de un restart cât mai bun pentru a face faţă competiţiei din ce în ce mai acerbe din clasa compactă. Publicaţia italiană Carpassion a intrat în posesia primelor imagini oficiale, pe care le preluăm şi noi. La prima vedere, schimbul de generaţiii este mult mai lin decât ultima dată, când s-a trecut de la un limbaj de design unghiular la unul fluid, mai rafinat.

Noul Opel Astra va păstra din identitatea generaţiei actuale dar se va alinia la restul imaginii de gamă, preluând elemente de la ADAM sau de la noul Opel Corsa. Modificări mai evidente s-au efectuat la interior, unde se pare că s-a pus accent pe o selecţie mai bună a materialelor dar şi pe o ergonomie îmbunătăţită. Elementul central al noii planşe de bord va fi ecranul tactil de dimensiuni generoase, interfaţa noului sistem multimedia ce va fi compatibil Apple Car Play şi Android Auto.

Noul Opel Astra 2016 - AutoExpert - Salonul de la Frankfurt (009)

Din punct de vedere tehnic, noul Opel Astra va fi construit pe o platformă nouă, botezată Delta şi care va fi folosită de mai toate mărcile de sub tutela General Motors. Faţă de generaţia anterioară se aşteaptă o reducere a greutăţii totale cu aproximativ 100 kg. În ceea ce priveşte noutăţile de sub capotă, se pare că cei de la Opel s-au inspirat de la rivalii de la Ford şi vor oferi o motorizare pe benzină de 1 litru, supraalimentată, care va produce o puetere maximă de 115 CP. Motorizările pe benzină vor fi completate de unitatea de 1,4 litri disponibilă pe Opel Corsa, care produce 140 CP, iar vârful de gamă în primă instanţă va fi un 1.6 SDi de 195 CP. Dacă se va opta pentru unităţi alimentate cu motorină se va putea alege între una de 1,6 litri şi un 2.0 CDTi de 195 CP.

Noul Opel Astra 2016 - AutoExpert - Salonul de la Frankfurt (004)

Altă premieră va fi dotarea cu blocuri optice care beneficiază de tehnologia IntelliLux LED Matrix, ce vor fi capabile să regleze automat intensitatea şi modul de propagare a fascicolului luminos. Debutul pentru viitoarea generaţie Opel Astra este programat pentru toamna acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar noi, din tot ceea ce avem până acum drept informaţii, nu putem concluziona decât că abia aşteptăm, pentru că n-ar fi exclus ca lupta din clasa compactă să primească un imbold de combativitate, odată cu apariţia noului model.

Noul Opel Astra 2016 - AutoExpert - Salonul de la Frankfurt (007)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top