Primele informații oficiale despre noul BMW i3

După ce în 2007 fost primul constructor care a oferit standard pe întreaga gama de modele soluții consecvente pentru reducerea emisiilor prin proiectul BMW EfficientDynamics, BMW Group deschide încă o dată noi teritorii în industria auto. Activitatea de cercetare şi dezvoltare derulată cu începere din 2007 în cadrul „project i” a pus bazele unor soluții de mobilitate cu emisii zero.

Pentru lansarea primului model de serie din istoria mărcii, BMW Group urmăreşte o abordare integrată, întruchipată de noul brand BMW i. BMW i se angajează să creeze automobile inovatoare şi servicii de mobilitate premium care respectă principiile de dezvoltare durabilă, dar și experiența unică care definește marca BMW. BMW i3, primul model de serie al noului brand, oferă clienţilor mobilitate cu emisii zero într-un pachet auto premium.

Asemenea arhitecturii unice a automobilului – concentrată în jurul structurii LifeDrive cu șasiu de aluminiu și caroserie din fibră de carbon (CFRP) -, electromotorul și sistemul de management electric, acumulatorul litiu-ion de tensiune ridicată, toate au fost dezvoltate şi produse independent de BMW Group în cadrul programului BMW eDrive. Acestea garantează că plăcerea condusului – definitorie pentru BMW – este o caracteristică de bază şi a primului automobil electric din portofoliul BMW i.

Alături de aceasta, un rol important îl au sistemele de asistare a conducătorului şi serviciile de mobilitate de la BMW ConnectedDrive şi 360° ELECTRIC, ultimul conceput special pentru BMW i3. Integrarea inteligentă a acestor dotări asigură o experiență de utilizare cu adevărat specială.

Arhitectura LifeDrive şi BMW eDrive – dedicate pentru plăcerea de a conduce
În cazul BMW i3 plăcerea de a conduce este asigurat de un echilibru optim între masă, performanţe şi autonomie pentru mobilitate urbană. În acest caz, elementele principale au fost arhitectura LifeDrive şi tehnologia BMW eDrive. Utilizarea unui material uşor precum fibra de carbon CFRP pentru celula pasagerilor a compensat masa suplimentară a acumulatorului litiu-ion, în timp ce poziţionarea pachetului de baterii central şi jos a îmbunătăţit agilitatea automobilului prin distribuţia perfectă (50:50) a maselor și un centru de greutate deosebit de jos.

În plus, electromotorul montat în vecinătatea punţii spate propulsoare oferă caracteristici unice de performanţă pentru acest gen de sistem. Experiența de condus ale BMW i3 stă sub semnul agilității. Livrarea instantanee a puterii electromotorului, reglajul rigid al suspensiei, direcţia precisă şi diametrul de bracaj impresionant de mic (9,86 metri) reprezintă abordarea BMW în ceea ce priveşte electromobilitatea urbană.

Motorul electric generează o putere de 125 kW/170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, disponibil din prima clipă. Motorul cântăreşte doar 50 de kilograme şi oferă o viteză de răspuns fără precedent în universul electromobilităţii. Construcţia specifică a electromotorului hibrid sincron, dezvoltat exclusiv pentru BMW i3, menţine un flux liniar de putere în partea superioară a intervalului de turaţii. BMW i3 sprintează de la 0 la 60 km/h în aproximativ 3,7 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde.

Conceptul de control al BMW i3 cu o singură pedală, configurat de inginerii BMW Group în dezvoltarea sistemelor de propulsie, contribuie suplimentar la experienţa unică a condusului. Modul de recuperare a energiei este activat în momentul în care conducătorul ridică piciorul de pe acceleraţie, electromotorul comută din modul propulsor în cel generator, transferând puterea în acumulatorul litiu-ion. Se realizează astfel un efect de frânare care poate fi controlat cu precizie din pedala de accelerație. Funcția de recuperare este dependentă de viteză, ceea ce înseamnă că automobilul „rulează la liber” cu eficienţă maximă la viteze ridicate şi generează un efect mare de frânare la viteze reduse.

Acumulatorul litiu-ion oferă modelului BMW i3 o autonomie de 130-160 de kilometri în regim de condus cotidian. Aceasta creşte cu aproximativ 20 km, în modul ECO PRO şi încă o dată cu aceeaşi distanţă în ECO PRO+ pentru un maxim real de până la 200 km. Dacă se doreşte, BMW i3 este disponibil şi cu un sistem range extender care menţine încărcarea bateriei litiu-ion la un nivel constant cât timp automobilul se deplasează – activarea se face imediat ce acumulatorul coboară sub un nivel prestabilit.

Prelungirea autonomiei se face cu ajutorul unui motor pe benzină, cu doi cilindri (650 cmc), care dezvoltă 25 kW/34 CP şi care este montat în vecinătatea electromotorului, deasupra punţii spate. În traficul cotidian, acest motor prelungeşte autonomia maximă a maşinii până la aproximativ 300 de kilometri.

Date tehnice
Dimensiuni

Lungime (mm) – 3999

Ampatament (mm) – 2570

Rază de bracare (m) – 9,86

Masă la gol DIN/EU (kg) – 1195 / 1270Motor
Tehnologie motor – BMW eDrive cu motor electric hibrid-sincron

Putere (kW/CP) – 125/170
Cuplu (Nm) – 250

Baterie
Tensiune normală (V) – 360

Capacitate totală (kWh) – 22

Tehnologie – Litiu-IonDinamică
Propulsie

Suspensie față – McPherson, aluminiu

Suspensie spate – 5 brațe

Pneuri spate/față – 155/70 R19

Jante spate/față – 5J x 19 LM

Cutie de viteze

Automată, cu o singură treaptă

Performanțe

Masă raportată la putere (kg/kW) 0 9,6

Accelerație 0-100 km/h (s) – 7,2
Accelerație 0-60 km/h (s) – 3,7
Repriză 80-120 km/h (s) – 4,9

Viteză maximă (km/h) – 150

Autonomie și consum

În utilizarea zilnică
– Mod Confort (km) – 130-160
– Mod ECO PRO + (km) – până la 200
– Cu range exteneder – aproximativ 300
Conform ciclului de măsurare EU – 190
Consum conform ciclului de măsurare EU (kWh/km) – 0,13

Emisii CO2 (g/km) – O

Timpi de încărcare (pentru 80% din capacitate)

Sub 30 de minute la sursă de 50 kW
Aproximativ 8h la sursă convențională, casnică

Adaugati comentariu