Primele treceri de pietoni 3D din Capitală. Unde se află?

Trecere de pietoni

Primele treceri 3D din București au fost realizate pentru a marca “Ziua europeană fără accidente rutiere mortale”. Acestea au fost amplasate în trei dintre cele mai periculoase zone din Capitală, în apropierea unor unități de învățământ.

Desenele 3D de pe asfalt creează o iluzie optică, atrăgând atenția șoferilor și determinându-i să reducă viteza.

Aceasta este cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume

Trecerile speciale au fost inițiativa Asociației EDIT, care vrea să tragă astfel un semnal de alarmă asupra faptului că cele mai multe accidente în care sunt implicați copiii au loc în zonele școlilor și pe trecerile de pietoni, anunță Mediafax. UNDE AU FOST AMPLASATE, vezi pe MissAuto.ro >>>

După o așteptare de patru luni, proiectul EDIT, primul de acest gen din București, a fost avizat de Comisia de Circulație și de Poliția Română. Trecerile au fost gata chiar în ziua în care se sărbătorește EDWARD (European Day without A Road Death).

Greșelile pentru care pici examenul auto

Nu sunt însă, primele treceri 3D din România. Asemenea puncte de traversare există deja în Cluj, Buzău și Medgidia.

Traversarea neregulamentară provoacă cele mai multe decese în traficul urban. Cei care au obiceiul de a traversa prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului trebuie să știe că sunt pasibili de o amendă de 290 de lei.

Adaugati comentariu