Primul Mini electric a parcurs Transfăgărășanul pentru o sesiune foto specială

La mai puțin de o lună de la lansarea oficială, un Mini Cooper SE, primul model electric al mărcii britanice a venit pe Transfăgărășan pentru o sesiune foto specială.

Transfăgărășanul, celebra șosea montană ce traversează Munții Făgăraș împlinește 45 de ani de la inaugurare. Drumul ce rcă până la altitudinea de 2.042 metri a fost inaugurat pe 20 septembrie 1974.

Pentru a marca acest moment, marca Mini a adus cel mai nou model din gama sa: electricul Cooper SE. Modelul electric Mini a fost lansat acum mai puțin de o lună, iar acum a parcurs Transfăgărășanul din localitatea Căpățânenii Ungureni și până la Bâlea Lac. Transfăgărășanul devine astfel scena primului proiect de prezentare pentru primul model electric din gama Mini.

Noul Mini Cooper SE – informații și fotografii oficiale

Mini Cooper SE folosește un motor electric de 184 CP și 270 Nm. Este alimentat cu energie electrică de o baterie Li-Ion de 32.6 kWh, autonomia oficială fiind de 250 km. Mini Cooper SE suportă încărcări rapide la stații de 50 kW, unde bateria are nevoie de 35 de minute pentru a ajunge la 80%.

Prețul pentru Mini Cooper SE începe de la 33.082 euro (TVA inclus), fără prima oferită de stat prin programul Rabla Plus.

Revenind la sesiunea foto ce a avut loc pe Transfăgărășan, imaginile sunt semnate de Bernhard Filser și Radu Chindriș.

Adaugati comentariu