Primul Mitsubishi electric, la vânzare în Romania

Modelul i-MiEV face parte din primul val al automobilelor cu propulsie electrică disponibile la vânzare pe piața din România. Pentru 29.548 euro+TVA, i-MiEV se lauda cu o autonomie de 160 km.

La momentul lansării sale în Japonia, în iulie 2009, Mitsubishi i-MiEV a devenit primul automobil electric produs în serie de un constructor major și care este destinat pieței mondiale.

În acest moment i-MiEV este și cel dintâi automobil electric supus crash-testelor efectuate de renumita organizație Euro NCAP la care a obținut un rating de 4 stele conform noului protocol.

Lansat recent în 15 țări europene, Mitsubishi i-MiEV a depășit deja așteptările în ceea ce privește vânzările în această zonă, iar în România acest model este deja disponibil spre vânzare prin rețeaua de dealeri autorizați Mitsubishi Motors la un preț de 29.548 EUR + TVA.

Modelul i-MiEV este un automobil compact cu 0 emisii poluante, cu 4 locuri, cu o lungime de doar 3,475 metri, 4 uşi, un portbagaj de 227 l, reușind să fie maşina perfectă pentru utilizarea în mediul urban. Puterea maximă dezvoltată de motorul electric este de 49 kW, iar cuplul maxim este de 180 Nm, disponibil în intervalul de turație 0 – 2.000 rpm. Viteza maximă pe care o poate atinge modelul i-MiEV este de 130 km/h.

i-MiEV oferă condiții de călătorie ideale, zgomotul în habitaclu fiind la cote extrem de joase, garantând și din acest punct de vedere un confort de top. 

Citeste primul test comparativ cu i-MiEV realizat in Romania

Adaugati comentariu