Primul model electric Alfa Romeo va fi lansat în 2024

Alfa Romeo Tonale (11)

Alfa Romeo va adăuga în gama sa un SUV complet electric ce va purta cel mai probabil numele Brennero. Va fi strâns înrudit cu modelul Jeep Avenger și va fi lansat în 2024.

Primul model complet electric din gama Alfa Romeo sosește anul viitor. Modelul va fi un crossover de clasă mică și va purta, cel mai probabil, numele Brennero. Va fi cel mai mic model Alfa după ce modelul MiTo a ieșit din oferta italienilor în 2018. Pentru viitorul său SUV electric, Alfa Romeo va utiliza platforma STLA Small, la fel ca electricul Jeep Avenger.

Jeep Avenger

Alfa Romeo Brennero va fi strâns înrudită cu Jeep Avenger

Noul model Alfa Romeo va fi disponibil și în variantă mild-hybrid cu motor termic pe benzină. Nu este încă clar dacă această versiune va fi oferită doar pe anumite piețe, așa cum este cazul pentru Jeep Avenger. Din 2027, noul model Alfa Romeo va fi oferit exclusiv în variantă electrică, conform planului mărcii italiene de a oferi doar modele electrice după 2027.

În ceea ce privește designul noului model Alfa Romeo Brennero, Jean-Philippe Imparato, CEO-ul mărcii, a lăsat să se înțeleagă că ar putea prelua elemente inspirate de modelul Giulietta.

Factorii care influențează consumul în oraș Alfa Romeo Giulietta autoexpert.ro

În ceea ce privește partea tehnică, primul model electric Alfa Romeo va utiliza același sistem de propulsie ca și Jeep Avenger. Acesta este format dintr-un motor electric de 156 CP amplasat pe puntea față și o baterie de 54 kWh.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top