Advertisement

Primul muzeu Mazda din Europa s-a deschis pe 13 mai

Mazda a inaugurat pe 13 mai, la Augsburg, Germania, primul muzeu de mașini clasice al mărcii japoneze din Europa. Acesta reunește 45 de modele iconice Mazda.

Modelele expuse, printre care Mazda Cosmo Sport (1967), Mazda Luce RX87 (1969) şi Mazda RX-7 (1992), sunt unele dintre cele mai bine vândute modele cu motor rotativ din istoria automobilistică, demonstrează încă o dată că Mazda a îmbinat tehonologia inovatoare cu designul uimitor şi plăcerea de a conduce cu mult timp în urmă.

Alte atracții sunt un Mazda R360 din 1960, primul autoturism de serie al companiei, un camion Mazda K360 (1962) de tonaj uşor, cu trei roţi, un coupe din 1966 Mazda Familia 1000, un Mazda 616 produs în 1976, primul model aflat oficial la vânzare în Germania începând din 1973, precum şi modelul Mazda AZ-1, o maşină sport aparte , uşoară, de dimensiuni medii, din 1992.

Frey Mazda Classic Car Museum este un proiect al distribuitorului auto local Auto Frey, cu sprijinul Mazda Germania, iar cele 45 mașini expuse fac parte din colecţia particulară, extinsă, a familiei Frey. Muzeul, amplasat într-un vechi depou de tramvai din 1897, este reamenajat şi include, de asemenea, o zonă dedicată evenimentelor, un restaurant şi un magazin de suveniruri.

Modelele expuse vor fi schimbate în mod continuu cu alte noi “bijuterii” auto din colecţia familiei Frey de peste 120 de exemplare destinate rotaţiei exponatelor. Organizatorii speră ca muzeul să devină un centru pentru întâlnirile clubului Mazda Clasic, precum şi pentru evenimentele auto în general. Auto Frey este dealer Mazda din 1978 și în prezent operează trei centre în zona Augsburg.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top