Cum arată primul SUV Rolls-Royce, intitulat Cullinan

Primul SUV Rolls-Royce va fi intitulat Cullinan și va fi lansat în 2018. Primele imagini spion dezvăluie un design impunător, tipic brandului de super-lux britanic.

Rolls-Royce Cullinan va debuta alături de o nouă platformă din aluminiu, partajată cu viitorul BMW X7, şi o nouă motorizare V12, derivată din cea a actualului Ghost.

Propulsorul V12 pe benzina este așteptat să afișeze o cilindree de 6,8 litri. Înzestrat cu două turbocompresoare, acesta va dezvolta peste 600 CP, pentru a egala și chiar depăși singurul rival direct, Bentley Bentayga.

suv-rolls-royce (2)

Nu este exclus ca Rolls-Royce să lanseze ulterior și o versiune hibridă de tip plug-in. Un motor diesel a fost exclus din program, din pricina lipsei de rafinament – deși Bentley oferă un Bentayga diesel V8.

Cullinan nu va fi doar primul SUV din istoria de 110 ani Rolls-Royce, ci și primul model al mărcii echipat cu tracțiune integrală. Interesant este că Rolls-Royce refuză să descrie Cullinan drept un SUV, numind noul model “vehicul tot-teren cu profil înălțat”.

Designul nu dezminte, însă, apartenența clară a noului Rolls-Royce Cullinan la regnul SUV-urilor, proporțiile fiind clasice, cu o caroserie în doua volume și un hayon destul de vertical. Deschiderea ușilor va rămâne în stilul consacrat, cu portierele din spate ancorate de montantul spate, care se deschid în sens contrar celor din față.

suv-rolls-royce (3)

Foto: Autoweek.nl

Adaugati comentariu