Primul taxi zburător construit de Airbus a decolat

City Airbus 2

Primul taxi zburător construit de Airbus a efectuat primul zbor. Prototipul a decolat de la Donauworth, Germania, și s-a întors cu bine la sol.

Șeful companiei, Bruno Even, a postat pe Twitter o fotografie de la eveniment, în care echipa de ingineri apare alături de vehiculul zburător City Airbus.

“Felicitări echipelor Airbus și Siemens, care au reușit prima decolare cu prototipul City Airbus”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

City Airbus

Testul a avut ca scop evaluarea performanțelor de propulsie și a sistemelor de control al zborului. Programul de dezvoltare va continua la Manching, tot în Germania.

Aparatul de zbor cu o greutate de 2,2 tone este complet electric și folosește patru baterii de 800 de volți. Acesta poate transporta până la patru pasageri. Încă nu se știe dacă taxiul zburător va avea nevoie și de un pilot sau va fi complet autonom.

Citește și:

Audi și Airbus vor testa taxiuri zburătoare în Germania

Conceput pentur a opera exclusiv în mediul urban, City Airbus va efectua zboruri la o altitudine între 5 și 10 picioare, pentru a evita ciocnirea cu oameni sau vehicule care se deplasează la sol.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top