Primul titlu ALMS la piloţi pentru BMW, din 2001

Dirk Müller (Germania), Joey Hand (SUA) şi BMW Team RLL au dat lovitura: locul al doilea reuşit în cea de-a opta etapă din American Le Mans Series (ALMS). Desfăşurată pe „Laguna Seca Raceway” (SUA), această cursă a fost suficientă pentru a asigura titlul în clasamentul piloţilor din categoria GT, cu o rundă înainte de final.

Müller şi Hand au totalizat 145 de puncte şi au un avans de 33 de puncte ce nu poate fi depăşit de ocupanţii locului secund, Jan Magnussen (Danemarca) şi Oliver Gavin (Marea Britanie), piloţi Corvette. Cum pentru etapa finală a sezonului, ce va avea loc pe Road Atlanta (SUA), la 1 octombrie, se acordă un maxim de 30 de puncte, cei doi piloţi BMW au fost încununaţi drept campioni ai clasei GT.

Şi cursa pentru titlul echipelor a fost decisă: Müller, Hand şi coechipierii Dirk Werner (Germania) şi Bill Auberlen (SUA) au totalizat 154 de puncte pentru BMW Team RLL cu cele două BMW M3 GT, repetând astfel succesul din sezonul anterior. În competiţia piloţilor este primul succes reuşit de BMW în ALMS după 2001, an în care actualul pilot oficial BMW, Jörg Müller (Germania), a câştigat titlul.

„Felicitări lui Dirk Müller, Joey Hand şi tuturor celor de la BMW Team RLL pentru cucerirea titlurilor GT la piloţi şi echipe în American Le Mans Series”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Să reuşeşti să-ţi asiguri titlul cu o etapă înainte de final este o realizare remarcabilă, dacă ţinem cont de mediul competitiv pe care îl oferă ALMS. Cei patru piloţi şi întreaga echipă au reuşit o performanţă excelentă în ultimele opt curse, în care au obţinut trei victorii şi au terminat constant în puncte. Aceste două titluri sunt o recompensă pentru seria impresionantă. Graţie muncii intense depusă de-a lungul iernii, BMW M3 GT a fost o maşină mai puternică decât în stagiunea anterioară ALMS şi a fost punctul de referinţă al campionatului.”

„Fantastic! Sunt deosebit de fericit pentru Joey, pentru echipă, BMW, Dunlop şi toţi ceilalţi parteneri şi suporteri”, a spus Müller, care a triumfat şi în sezonul 2000 din ALMS, având acum două titluri în palmares. „Acesta înseamnă foarte mult pentru mine. Am simţit că avem o şansă, am muncit din greu şi am colaborat foarte bine. Mulţumesc mult tuturor.”

Pentru Hand, victoria în clasamentul piloţilor din categoria GT ALMS este cireaşa de pe tort, după ce a fost un sezon aproape perfect, în care a câştigat cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA) şi a încheiat pe podium în cea de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). El a declarat: „Un titlul la piloţi – contra unor adversari atât de valoroşi – este ceva fantastic. Dirk şi cu mine am făcut o echipă excelentă. Este minunat să câştigi în faţa partenerilor şi a fanilor, aşa cum am reuşit astăzi. Pneurile Dunlop au funcţionat foarte bine de-a lungul întregului week-end. Sunt încântat… asta este sigur.”

Adaugati comentariu