Problemele climatizării

Tot mai mult mărci şi tipuri de automobile sunt prevăzute cu instalaţii de climatizare. Acestea îşi fac cu prisosinţă datoria asigurând confortul necesar şoferului pentru a conduce în deplină securitate.

Cu toate acestea sunt persoane care spun că, după ce au călătorit cu instalaţia de climatizare în funcţiune, au avut unele probleme, adică au răcit, au avut dureri de cap, au făcut gripă sau guturai sau că o afecţiune mai veche (sinuzită) s-a agravat datorită funcţionării climatizării din maşină.
Există mult adevăr în afirmaţiile lor dacă ne gândim că fluxul de aer rece, încărcat şi cu baterii sau microbi existenţi pe conducte, când este îndreptat direct spre faţa pasagerului, îi deshidratează pielea şi blochează sistemul de apărare al organismului situat în nas.

Reguli de utilizare
Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea considerăm utile câteva sfaturi pe timpul funcţionării climatizării:

-Dirijaţi jetul de aer spre picioare şi spre parbriz şi creşteţi progresiv temperatura până la valoarea dorită pentru ca organismul dvs. să se acomodeze mai uşor.

-Folosiţi permanent instalaţia de climatizare, indiferent de anotimp. În acest fel veţi evita acumularea de bacterii şi microbi în tubulatura instalaţiei pe perioadele de repaus.

-Odată la 30 minute trebuie să deschideţi un geam pentru a lăsa să intre aerul umed de afară şi să eliminaţi fumul de ţigară sau bioxidul de carbon acumulate în interior.

Consumul de carburant
Consumul de carburant la autoturismele dotate cu instalație de climatizare nu este cu mult mai mare (este situat între 0,4 litri până la1,1 litri de combustibil în plus la 100 kilometri parcurşi), dar considerăm că, pe timp călduros, confortul asigurat îl merită.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top