Producătorul de microbuze Arobus construieşte al 11.111-lea Mercedes-Benz Sprinter

Numele Mercedes-Benz Sprinter este sinonim cu segmentul său, în cadrul căruia este cel mai bine vândut model din lume. Versatilitatea sa este, de asemenea, reflectată şi confirmată de versiunea de tip microbuz, a cărei producţie realizată de către Arobus a ajuns la unitatea numărul 11.111.

Mercedes-Benz şi producătorul turc de microbuze Arobus au dezvoltat un parteneriat de succes. Arobus produce un număr mare de versiuni de tip microbuz ale Sprinter în oraşul Tuzla, situat în apropiere de Istanbul. Serviciile de vânzare şi service ale autovehiculelor sunt asigurate de către Mercedes-Benz Türk. Colaborarea a început acum cinci ani, cu o comandă de 250 de unităţi. De atunci, vânzările au crescut vertiginos, ajungând la aproximativ 5.000 de microbuze produse anual. Cele mai multe dintre acestea sunt utilizate ca taxiuri sau autobuze şcolare.

Body Manufacturer Center ca interfaţă centrală

Mercedes-Benz Vans Body Manufacturer Center din Istanbul face legătura între Mercedes-Benz Türk şi producători precum Arobus. Ca interfaţă centrală, Body Manufacturer Center este responsabil pentru gestionarea tuturor activităţilor presupuse de acest parteneriat şi oferă producătorilor o gamă largă de servicii, de la marketing şi managementul de produs până la dezvoltare, proiectare, vânzare şi distribuţie, precum şi servicii de management al informaţiei, sistemelor şi proceselor.

Specialiştii din cadrul centrului oferă producătorilor toate datele şi indicaţiile necesare, legate de model şi design. În schimb, producătorii coordonează cu centrul toate transformările prin care trece autovehiculul de bază Sprinter. Acest parteneriat oferă şi un sistem de facturare unic, ceea ce înseamnă că această caroserie a autovehiculului devine parte din oferta Mercedes-Benz, care include vânzare, service şi garanţie de reparaţii pentru întregul vehicul.

“Suntem foarte încântaţi de încrederea pe care Arobus o acordă modelului Sprinter”, declară Michael Pflüger, Director al Body Manufacturer Center din cadrul Mercedes-Benz Vans. “Succesul rezultat în urma acestei colaborări demonstrează oportunităţile extraordinare ce pot rezulta din cooperarea dintre Mercedes-Benz Vans şi producătorii de caroserii”.

Arobus produce şase variante de microbuze bazate pe platforma Sprinter
Arobus produce în prezent şase variante de microbuze bazate pe platforma Mercedes-Benz Sprinter. Modelul de bază este un autovehicul cu un ampatament de 4.325 mm. În versiunea lungă, acesta este de 6,945 mm, iar, în versiunea extra-lungă, ampatamentul ajunge la 7,345 mm. Vehiculul de bază este, de asemenea, disponibil în două variante de greutate (3,88 tone şi 5,0 tone, greutate maximă admisă). Autobuzele oferă între 13 şi 22 de locuri pentru pasageri şi, în funcţie de fiecare variantă, fie vin complet echipate cu scaune, fie au o zonă de depozitare a bagajelor în spate. Toate autobuzele sunt dotate cu un motor în patru cilindri de 2,15 litri CDI 2.2 şi de o putere de 110 kW (150 CP).

Arobus şi-a început activitatea ca un mic atelier, în urmă cu 20 de ani. Astăzi construieşte caroserii pentru autovehicule comerciale şi efectuează conversii de caroserii, fiind una dintre companiile de top din acest sector în Turcia. Arobus are aproximativ 280 de angajaţi doar în Tuzla. Alte produse fabricate de Arobus sunt camioanele cu suprastructură tip furgon, camioanele cu suprastructură tip furgon frigorific, precum şi autovehicule cu platforme sau cu alte utilizări speciale.

Adaugati comentariu