Producția Tesla Model Y ar putea începe în noiembrie 2019

Tesla Model Y

În timp ce Tesla accelerează producția pentru Model 3, apar informații noi referitoare la construirea lui Model Y. Reuters anunță că viitorul automobil electric  marca Tesla se va produce la Fremont, în California, începând cu noiembrie 2019.

Elon Musk a semnat contracte cu o serie de companii care îi vor furniza piesele necesare pentru Model Y, cu 18 luni înaintea debutului producției noului vehicul. Model Y trebuia să primească o platformă nou-nouță, personalizată, dar, pentru reducerea costurilor, va fi construit, în cele din urmă, pe platforma lui Model 3.

Musk speră că Model Y va deveni cel mai bine vândut model din gama Tesla și are șanse mari să o facă, având în vedere cererea, în continuă creștere, de SUV-uri de clasă mică. La fel ca și Model S, Model X, Model 3 și viitorul Roadster, mașina va ieși pe porțile uzinei Fremont din California. Începând cu sfârșitul lui 2021, constructorul de mașini electrice plănuiește să producă Y și în China.

Există puține informații referitoare la Model Y, dar Elon Musk a dezvăluit că, în comparație cu Model 3, care utilizează 1.524 de metri de cablu, crossover-ul Y va primi doar 100 de metri. Acest lucru va fi posibil datorită unui nou sistem electric care folosește o tensiune diferită și o modalitate nouă de transmitere de puterii.

Adaugati comentariu