Programul Biciclisti in Bucuresti: Încă 25.000 de vouchere

Programul Biciclisti in Bucuresti ar putea continua, chiar și după epuizarea celor 5.000 de vouchere dedicate. Astfel, Primăria Capitalei va acorda alte 25.000 de tichete în valoare de 500 lei.

Cu ajutorul acestor vouchere, bucurestenii isi vor putea achizitiona o bicicleta, simpla sau electrica, trotineta sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot. In primele doua zile de la lansarea proiectului, peste 30.000 de cetateni au depus solicitari pentru obtinerea celor 5.000 de vouchere.

Initiatorii precizeaza ca voucherele care vor putea fi distribuite anul acesta vor fi finantate din bugetul pe anul 2017, eventual printr-o rectificare bugetara. Restul voucherelor care urmeaza sa fie declarate valide in 2018 vor fi finantate din bugetul pe anul viitor.

”Proiectul privind acordarea unui numar de 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei aprobat de catre plenul Consiliului General al Municipiului Bucuresti s-a bucurat de un real succes in randul cetatenilor, iar solicitarile acestora au depsit cu foarte mult numarul aprobat initial. Succesul proiectului raspunde nevoilor orasului de a implementa masuri de reducere a poluarii aerului prin folosirea mijloacelor de transport non-poluante. (…) Directia de Mediu propune suplimentarea numarului de vouchere aprobate prin proiectul Biciclisti in Bucuresti cu un numar de maxim 25.000 de vouchere”, se arata in proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit municipalitatii, voucherele vor fi livrate prin curier beneficiarilor, la domiciliul lor, in urmatoarele doua saptamani, iar in cazul in care livrarea nu se poate face, vor fi returnate Primariei, urmand a fi ridicate de catre beneficiari de la Biroul de relatii cu Publicul, in baza unei notificari telefonice prealabile.

Adaugati comentariu