Programul Biciclisti in Bucuresti, suspendat. Cand va fi reluat

Programul Biciclisti in Bucuresti a fost suspendat, dupa ce mii de persoane au format cozi interminabile pentru a obtine unul dintre cele 5.000 de vouchere in valoare de 500 lei.

In total 18.600 de persoane au fost interesate de program. Toate cererile transmise prin e-mail vor primi un numar de inregistrare, in ordinea procesarii acestora, care va fi comunicat prin e-mail fiecarui solicitant. Cererile vor fi inregistrate in functie de data si ora primirii solicitarii in serverul Primariei, in cazul celor trimise prin email, deci acestia vor castiga in fata celor care au stat la ghiseu a doua zi.

„In urma numarului foarte mare de solicitari primite, Primaria Capitalei a luat decizia sa suspende procesul de inscriere in Program, pana la procesarea tuturor cererilor sosite prin e-mail si eliminarea tuturor inregistrarilor multiple sau care contravin in alt fel regulamentului. Pana la ora 18.30, ora la care au fost inchise ghiseele si a fost dezactivata adresa biciclisti@pmb.ro, au fost procesate un numar de 4.136 de cereri depuse la Centrul de Relatii cu Publicul, iar pe adresa de e-mail au fost primite peste 14.500 de cereri”, se arata in anuntul Primariei Capitalei.

Dupa ce toate cererile vor fi procesate si vor fi primit numar de inregistrare, se va proceda la filtrarea bazei de date pentru inlaturarea inscrierilor multiple, dat fiind faptul ca regulamentul prevede clar ca fiecare cetatean poate solicita un singur voucher.

Primaria Bucuresti ia in calcul suplimentarea voucherelor. „In functie de numarul total al cererilor validate, vom supune aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de Hotarare prin care sa fie suplimentat numarul de vouchere acordat in cadrul acestui program in acest an. Programul „Biciclisti in Bucuresti” va fi reluat si in anul urmator, iar toti solicitantii care au depus cereri in acest an si nu vor primi vouchere vor ramane in baza de date a Programului pentru editia din 2018″, mai spune Primaria Bucuresti.

Programul „Biciclisti in Bucuresti” are ca scop incurajarea mersului pe bicicleta si utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, bugetul fiind de 2,5 milioane lei (550.000 euro) pentru 5.000 de vouchere in valoare de 500 lei pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot destinate adultilor.

Adaugati comentariu