Programul Prima Masina continuă și în 2018

Autoritățile vor să modifice programul Prima maşină

Programul Prima Masina revine și în 2018, deși anul trecut numărul participanților a fost limitat. Data începerii programului nu a fost încă anunțată.

Lansat în 2015, Programul Prima Masina a fost accesat de numai 269 de români în primii săi trei ani de existență. Pentru 2018, Guvernul anunță un buget de 10 milioane de lei. Fondurile s-au redus, astfel, la o cincime față de 2016.

Condițiile de creditare și garantare a împrumuturilor rămân neschimbate: avans de minimum 5% din pretul de achizitie, iar durata creditului este de maximum cinci ani. Garanția acordată de Stat pentru credite va fi în continuare de 50%.

Prețul de achiziție al mașinii noi nu trebuie să depășească 50.000 lei plus TVA. Programul Prima Masina se adreseaza exclusiv persoanelor fizice. Cumparatorul este obligat sa asigure masina printr-o polita full Casco fara fransiza, care va acoperi cel putin riscurile totale si partiale de furt si dauna.

Dobânzile aferente Programului Prima Masina sunt mai mici decât cele valabile în cazul creditelor de nevoi personale obișnuite, însă acestea nu diferă foarte mult de valorile practicate în cazul creditelor auto clasice, acesta fiind și motivul principal pentru care programul guvernamental nu s-a bucurat de un succes răsunător.

Adaugati comentariu