Programul „Rabla 2012” ar putea demara la sfârşitul lunii martie


Programul „Rabla” ar putea demara la sfârşitul lunii martie, dacă vor fi definitivate până atunci listele centrelor REMAT partenere si listele dealerilor auto care si-au exprimat intenţia de a participa la sesiunea din 2012.

Față de anul trecut nu vor exista schimbări, fiecare cetăţean va primi un voucher de 3.800 lei pentru fiecare maşină casată şi  poate preda REMAT-urilor până la trei maşini sau poate cumpăra de pe piaţa voucherelor până la trei tichete. Programul Rabla a avut succes în anii trecuţi deoarece a scos din circulaţie maşinile uzate şi a dat şansa cetăţenilor să cumpere maşini noi.

În Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Administratiei Fondului pentru Mediu se menţionează în acest an, suma pentru programul „Rabla” de 114 mil. lei, echivalentul casării a 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani. Această sumă reprezintă doar un sfert  din suma alocată anul trecut. În anul 2011 a fost alocată suma de 456 mil. lei, pentru casarea unui număr de 120.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, în două etape.

Întârzierea punerii în aplicare a programului Rabla în trim. 1/2012 cu cel puţin 3 luni a produs o scădere drastică a vânzărilor de maşini noi  faţă de acelaşi trimestru din 2011.

Adaugati comentariu