Programul Rabla 2015: Lista modelelor eligibile pentru ECO-bonus

Programul Rabla 2015 se apropie cu paşi repezi de debut. Ediţia din acest an aduce în continuare stimulente pentru cei care cumpără automobile “prietenoase cu mediul”, respectiv un eco-bonus atractiv cuprins între 1.500 şi 12.000 lei. AutoExpert îţi prezintă lista completă a modelelor eligibile.

Proiectul de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional 2015, postat pe site-urile www.mmediu.ro şi www.afm.ro descrie în detaliu noile condiţii de acordare a eco-bonusului. Astfel, modelele care pot beneficia de stimulente trebuie să se încadreze într-una dintre următoarele categorii:

  • un automobil nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt – bonus 1.500 de lei
  • un autovehicul nou încadrat în norma de poluare Euro 6 (cu condiţia ca înmatricularea, vânzarea şi introducerea în circulaţie a autovehiculului să aibă loc până la sfârşitul lunii august 2015) – bonus 1.500 de lei
  • o maşină nouă cu sistem de propulsie hibrid sau electric. În acest caz valoarea eco-bonusului pentru cumpărarea automobilelor electrice nu a fost încă stabilită definitiv dar se vorbește despre o sumă atractivă de 12.000 lei.

rabla-2015-1Acordarea propriu-zisă a eco-bonusului are loc doar în cazul în care maşina nouă ecologică va fi cumpărată de aceeaşi persoană care a casat şi vehiculul vechi. Proprietarul maşinii casate va putea opta pentru cumpărarea unei maşini noi ecologice, beneficiind, astfel, de eco-bonusul de 1500 lei. De asemenea, acesta va putea ceda tichetul electronic altei persoane, dar atunci aceasta va beneficia doar de prima de casare de 6500 lei şi nu va beneficia şi de eco-bonus.

Rabla-2015-2

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top