Programul Rabla 2018 va include achiziția de biciclete electrice

Programul Rabla 2018 aduce o noutate interesantă. Astfel, ramura eco Rabla Plus ar putea primi și o componentă inedită, dedicată achiziției de biciclete electrice.

Informația vine în contextul anunțului făcut de Ministerul Mediului privind dezvoltarea unei serii de programe destinate reducerii poluarii, printre care se afla achizitia de masini electrice, iar din anul urmator a bicicletelor electrice.

„Am implementat finantare pentru achizitionarea de masini electrice si, mai nou, de la anul a bicicletelor electrice. Ne gandim foarte bine sa implementam tot ce inseamna circulatia in zone critice in marile aglomerari, astfel incat deplasarea catre locul de munca sa se realizeze cu autovehicule nepoluante, indiferent ca vorbim de masini personale sau de cele de transport public in comun”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Nu este pentru prima dată când un program guvernamental se adresează și altor categorii de clienți, nu doar celor care își doresc un automobil nou cu sistem de propulsie convențional sau unul hibrid/electric, primăria Capitalei oferind deja încă din acest an vouchere în valoare de 500 lei, valabile pentru achiziția de biciclete.

În ceea ce privește valoarea primei de casare pentru Programul Rabla Clasic, aceasta va fi aceeași, de 6.500 de lei. La prima de casare se putea adăuga și un bonus suplimentar de 1.500 lei, pentru vehiculele care emit mai puțin de 98 g CO2/km – pragul va fi redus la 96 grame în 2018 și 95 grame în 2019. În Programul Rabla vor fi eligibile doar modelele care emit mai puțin de 130 grame de dioxid de carbon pe kilometru. VEZI CARE SUNT LIMITELE IMPUSE PENTRU ANII 2018 ȘI 2019 AICI

Adaugati comentariu