Programul Rabla continuă și în 2021

programul Rabla AFM

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că programul Rabla va continua și în 2021 cu un buget similar cu cel de anul trecut.

Conform primelor informații prima de casare va fi similară cu cea de anul trecut. Nu a fost anunțată înca data la care va porni programul din acest an. Anul trecut, programul Rabla a fost lansat pe 17 martie, iar Rabla Plus pe 25 martie.

Programul Rabla 2021

„În luna martie pregătim toate programele care vor fi lansate în 2021 prin AFM. Cu siguranţă mergem mai departe. Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto, pentru că asta înseamnă practic Rabla şi Rabla Plus. Rabla Clasic înseamnă înlocuirea maşinilor vechi, Rabla Plus înseamnă o altă dimensiune, înseamnă circulaţie pe drumurile publice cu mijloace de transport care nu au amprentă de carbon”, a afirmat Tanczos Barna.

”Mergem mai departe cu programele respective şi alocăm sume suficiente ca să fim eficienţi, să schimbăm parcul auto. Sper să putem aloca sume mai mari. Sumele pe maşină vor fi cel puţin egale cu sumele pe care le-am avut până acum”, a arătat ministrul Mediului.

În 2020, bugetul Rabla Clasic a avut o valoare de 405 milioane lei, iar cel al Rabla Plus, de 140 de milioane de lei.

Via FloteAuto

Adaugati comentariu