Programul Rabla Plus pentru mașini electrice va fi suplimentat cu 60 milioane de lei

BMW-5-X1-electric-5 APIA

Pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus destinat achiției de automobile electrice sau hibride bugetul a fost epuizat înainte de finalul anului.

Ministerul Mediului a anunțat, astfel, ca bugetul va fi suplimentat cu 60 milioane de lei pentru a încuraja achiziția de automobile electrice sau cu sistem de propulsie hibrid. În total, bugetul pentru programul Rabla Plus 2020 a ajunge la 200 milioane de lei.

Noul Renault ZOE Z.E. 50 - R135

În acest an, Rabla Plus a avut cel mai mare buget de când există programul: 145 milioane lei. Românii au profitat la maxim de acest program, rezervările fiind la nivel dublu față de anul trecut.

Conform oficialilor, România ar putea ajunge la 4.000 de automobile electrice achizționate prin programul Rabla Plus în acest an. În ultimii patru ani, persoanele fizice au cumpărat 3.000 de automobile electrice și hibride prin Rabla Plus.

test BMW i3 120 Ah 2019

”Bugetul pe care îl avem la dispoziţie ne permite pentru 2020 să oferim circa 3.000 de vouchere pentru români care îşi doresc un mijloc de transport prietenos cu mediul, electric şi evident, care să polueze foarte puţin. La această dată avem deja pentru persoanele fizice un număr de rezervări aproape dublu faţă de anul trecut de maşini ecologice achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu. Putem spune că este un succes neaşteptat mai ales prin condiţiile pandemiei prin care am trecut cu toţii, în care industria auto a avut de suferit, dar astfel arată că apetitul românilor a crescut pentru maşinile electrice, moderne, cu emisii scăzute sau chiar zero de gaze cu efect de seră sau dioxid de carbon”, a precizat ministrul Costel Alexe.

Via Floteauto

Adaugati comentariu