Proiect de lege – Amenzi mai mici pentru șoferii pensionari

soferi pensionari

Șoferi pensionari, vi se pregătește ceva! Punctul de amendă va fi calculat în funcție de venituri, nu doar în funcție de salariul minim pe economie, cum se calculează la ora actuală, susține un proiect de lege. Se ajunge astfel de la 190 la 100 de lei, o măsură care le-ar fi de folos pensionarilor cu venituri mici.

Pensionarii și angajații ar putea plăti amenzi rutiere cu valori diferite, pentru că vor exista valori diferite ale punctului-amendă. Doi senatori au propus ca punctul-amendă să fie calculat în funcție de venit. Va fi astfel de 10% din salariu pentru angajați și de 10% din venituri pentru pensionari.

Punctul-amendă este, în prezent,  10% din salariul minim pe economie, ceea ce echivalează cu 190 de lei. S-a decis însă plafonarea acestuia până la sfârșitul anului, la 145 de lei. Cei ieșiți la pensie se vor bucura astfel de amenzi mai mici decât cei activi în câmpul muncii.

Proiectul de act normativ a fost depus la Senat, urmează să fie dezbătut, supus votului senatorilor și ulterior, aprobat de președintele Klaus Johannis, înainte de a fi publicat în Monitorul Oficial și de a intra în vigoare.

Adaugati comentariu