Proiect de lege: plăcuțe de îmatriculare diferite pentru automobilele electrice și hibride

hyundai-kona-electric-facelift-5-autoexpert.ro APIA

Un proiect legislativ ce propune utilizare de plăcuțe de înmatriculare diferite pentru mașinile electrice și hibride a fost depus în Parlament.

Proiectul depus de un grup de parlamentari își propune să diferențieze automobilele electrice și hibrid prin plăcuțe de înmatriculare distincte.

Conform propunerii, aceste plăcuțe vor avea un fond reflectorizant vernil cu litere și cifre de culoare verde pentru automobilele electrice și de culoare neagră pentru automobilele hibride.

”Inițiativa legislativă propune evidențierea în trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de plăcuțe distincte, o practică întâlnită în alte state europene sau în curs de implementare,” se arată în proectul de lege.

Inițiatorii proiectului mai spun că așa va crește “gradul de conștientizare a participanților la trafic asupra problemelor de mediu și de încurajare a tranziției către metode de transport curat, inclusiv orientarea către achiziționarea de vehicule electrice sau hibride.”

Diferențierea automobillelor electrice și hibride ar fi utilă și pentru identificarea lor în parcările publice din București, unde aceste automobile pot parca gratuit.

Dacia Spring – toate detaliile

Via profit.ro

Adaugati comentariu