Proiect de lege – Weekend fără mașini în București

weekend Bucurest

Fără mașini în București în weekend, este proiectul depus de un consilier al Primăriei București pentru a reduce nivelul poluării în Capitală. Interdicția de circulație ar fi valabilă începând cu sâmbătă, ora 10:00, până duminică, la ora 16:00.

Weekend-ul propus este cel cu două săptămâni înaintea începerii anului școlar, în jurul datei de 1 septembrie. Doar salvările, autospecialele de pompieri, mașinile de poliție, dar și taxiurile și mijloacele de transport în comun, ar avea voie să circule atunci în București. Legea nu ar interzice nici vehiculele care aparțin companiilor de aprovizionare, de depanare sau cele care transportă persoane cu dizabilități.

Proiectul permite și circulația autovehiculelor diplomaților, militare, a cortegiilor mortuare, a alaiurilor de nuntă și de botez și a carelor de transmisii TV.

La baza acestei măsuri ar sta încercarea Primăriei Municipiului București de a reduce nivelul de poluare, proiectul de lege nu menționează regimul de circulație al vehiculelor cu propulsii alternative. Bucureștiul ocupă locul patru în topul celor mai poluate capitale europene, iar țara noastră riscă o sancțiune impusă de Comisia Europeană, pentru depășirea valorilor limită de emisii poluannte care afectează semnificativ calitatea aerului. România a primit deja un avertisment în acest sens.

Consilierul PMB Lucian Iliescu propune și o amendă între 500 și 2.000 de lei pentru cei care încalcă restricțiile de trafic.

Ar fi a doua măsură luată de Primăria București în vederea reducerii poluării după scumpirea parcărilor din centrul Capitalei.

S-au scumpit parcările în centrul Capitalei. Lăsăm mașina acasă?

Sursă foto: Gândul.ro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top