Proiect: Impozite de 10 ori mai mici pentru motoare peste 2.000 cmc

Guvernul nu a reușit să găsească formula ideală pentru noua taxă auto

Impozitele pentru mașinile cu motoare mari, de peste 2.000 cmc, ar putea fi reduse drastic, din 2018. Potrivit unui propuneri legislative, acestea ar urma să fie cu până la 10 ori mai mici.

Proiectul este semnat de deputatul PMP Ionuț Simionca și are deja susținerea a 60 de parlamentari, însă, pentru a intra în vigoare are nevoie de aprobarea Camerei Deputaților, for decizional. Inițiativa a fost pentru moment depusă la secretariatul Camerei.

“Am gândit legea special pentru autoturismele cu capacitate cilindrică peste 2.000 centimetri cubi, care la noi sunt exagerat de impozitate şi descurajează cetăţenii României să-şi înmatriculeze autoturismele în România. Are susţinere din toate partidele politice, am 60 de susţinători la acest proiect legislativ şi sperăm să treacă”, spune Simionca.

Potrivit parlamentarului, calculul impozitelor va fi realizat prin înmulțirea unei cifre prestabilite cu numărul exact de centimetri cubi al motorului, pentru o mașină cu motor de 3.000 cmc. Astfel, taxa anuală ar urma să scadă, spre exemplu, de la 3.800 lei la numai 360 lei.

Adaugati comentariu