Proiect: Închisoarea pe viață pentru șoferii care ucid

Marea Britanie ar putea introduce pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru șoferii care provoacă accidente mortale, sub influența narcoticelor sau a alcoolului.

Proiectul discutat în prezent în cadrul guvernului britanic plănuiește înăsprirea regimului de pedepsire a șoferilor iresponsabili, care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Astfel, dacă în prezent șoferii găsiți vinovați pentru ucidere din culpă primeau 14 ani de închisoare, în viitor același delict îi va trimite după gratii pentru tot restul vieții. Guvernul ia în calcul și creșterea pedepselor pentru vătămările corporale rezultate în urma accidentelor rutiere.

“Având în vedere gravitatea unor accidente și impactul emoțional indus asupra rudelor victimelor, discutăm introducerea pedeapsei cu închisoarea pe viață pentru șoferii care conduc periculos sau sub influența narcoticelor și a alcoolului, distrugând vieți”, a declarat Dominic Raab, ministrul Justiției britanic.

Adaugati comentariu